Damir Vrbanec i Dijana Gašparac iz IV. OŠ Foto: IV. OŠ Varaždin

Inovativni učitelji iz Varaždinske županije nagrađeni na natječaju ministarstva

I.D./Varaždinske vijesti | 3.1.2019. u 14:53h | Objavljeno u Društvo
LS METAL

Radovi učitelja i učiteljica iz četiri škole u Varaždinskoj županiji nalaze se na popisu stotinjak inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odabralo kao najbolje u sklopu Javnog poziva za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja.

Inovativni učitelji su tako Dijana Gašparac (rad: 1. Australia, IV. osnovna škola Varaždin), Damir Vrbanec (rad: Vožnjom od starta do cilja – Projektni zadatak, IV. osnovna škola Varaždin), Gordana Sokol (rad: Programirajmo s agentom - Minecraft Education Edition i Code Builder, OŠ Tužno), Marinka Mlinarić / Gordana Lohajner (rad: Bajkoviti Regoč, OŠ Veliki Bukovec), Ana Grozdanić (rad: Modeliranje funkcija u Geogebri, Prva gimnazija Varaždin) te Lidija Klampfl (Praktikum mikrobiologije, Prva gimnazija Varaždin).

Na javni poziv Ministarstva pristiglo je 398 digitalnih obrazovnih sadržaja koji su poticali razvoj učeničkih područja u niz predmeta i međupredmetnih tema, a odabranim radovima dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 kn. Odabrani digitalni obrazovni sadržaji bit će stavljeni javno i besplatno na raspolaganje na Edutoriju, repozitoriju digitalnih nastavnih materijala te informativnih i dokumentarnih sadržaja relevantnih za obrazovnu zajednicu, razvijenom u sklopu projekta "e-Škole".

Iz ministarstva ističu da su svi sudionici svojim osobnim primjerom i kreativnošću pokazali da digitalna tehnologija može biti saveznik učitelju u pronalaženju načina za aktivnije sudjelovanje učenika i podizanju njihove zainteresiranosti za učenje, te da se može primijeniti u prirodnim i tehničkim, ali i u umjetničkim, društvenim i humanističkim predmetima.

Ponosni na svoje učitelje su u svim školama pa tako i u IV. OŠ Varaždin, iz koje dolazi dvoje nagrađenih učitelja.

- IV. OŠ Varaždin kao kreativna i inovativna osnovna odgojno–obrazovna ustanova s ponosom ističe sve svoje zaposlenike kao visokoprofesionalne stručnjake u stručnom i odgojnom radu s djecom i roditeljima, jer nove tendencije obrazovanja, uz sinergiju s tradicionalnim odgojem daju uspjeh – obrazovanu i odgojenu djecu za potrebe 21. stoljeća - istaknula je ravnateljica IV. OŠ Jasmina Dvorski.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci