Inicijativa Kluba vijećnika SDP-a, predlažu ograničavanje korištenja jednokratne plastike Foto: SDP Varaždin

Inicijativa Kluba vijećnika SDP-a, predlažu ograničavanje korištenja jednokratne plastike

Varaždinske vijesti | 21.10.2021. u 10:09h | Objavljeno u Društvo

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja je održana u srijedu 20. listopada, vijećnik Lovro Lukavečki je ispred Kluba vijećnika SDP-a predložio da se Grad Varaždin pridruži inicijativi ograničavanja korištenje jednokratne plastike.

Riječ je o inicijativi kojom se ograničava korištenje jednokratne plastike za gradsku upravu, ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada, kao i sva javna događanja koja (su)organizira ili (su)financira Grad.

- Takvoj inicijativi pridružili su se Dubrovnik i Trogir, a sudeći prema reakcijama gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića, treći grad u Hrvatskoj bit će Varaždin - priopćili su iz varaždinskog SDP-a.

- Plastika u okolišu je ogroman problem i ja prihvaćam svaku inicijativu takvog karaktera. Pokušat ćemo od sljedeće godine da barem gradska uprava postane gradska uprava bez plastike, a nakon toga da krenemo takvu inicijativu širiti prema javnim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada - istaknuo je gradonačelnik Bosilj u odgovoru na pitanje vijećnika Lukavečkog.

Na gradonačelnika nadovezao se zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji se složio s inicijativom vijećnika Lukavečkog i istaknuo da prvo trebaju krenuti od sjednica Gradskog vijeća i maknuti plastične čaše sa stolova.

sdp_varazdin_klub_vijecnika_20102021_plastika_1.jpeg

sdp_varazdin_klub_vijecnika_20102021_plastika_2.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci