Inicijativa Kluba vijećnika SDP-a, predlažu ograničavanje korištenja jednokratne plastike Foto: SDP Varaždin

Inicijativa Kluba vijećnika SDP-a, predlažu ograničavanje korištenja jednokratne plastike

Varaždinske vijesti | 21.10.2021. u 10:09h | Objavljeno u Društvo

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja je održana u srijedu 20. listopada, vijećnik Lovro Lukavečki je ispred Kluba vijećnika SDP-a predložio da se Grad Varaždin pridruži inicijativi ograničavanja korištenje jednokratne plastike.

Riječ je o inicijativi kojom se ograničava korištenje jednokratne plastike za gradsku upravu, ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada, kao i sva javna događanja koja (su)organizira ili (su)financira Grad.

- Takvoj inicijativi pridružili su se Dubrovnik i Trogir, a sudeći prema reakcijama gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića, treći grad u Hrvatskoj bit će Varaždin - priopćili su iz varaždinskog SDP-a.

- Plastika u okolišu je ogroman problem i ja prihvaćam svaku inicijativu takvog karaktera. Pokušat ćemo od sljedeće godine da barem gradska uprava postane gradska uprava bez plastike, a nakon toga da krenemo takvu inicijativu širiti prema javnim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada - istaknuo je gradonačelnik Bosilj u odgovoru na pitanje vijećnika Lukavečkog.

Na gradonačelnika nadovezao se zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji se složio s inicijativom vijećnika Lukavečkog i istaknuo da prvo trebaju krenuti od sjednica Gradskog vijeća i maknuti plastične čaše sa stolova.

sdp_varazdin_klub_vijecnika_20102021_plastika_1.jpeg

sdp_varazdin_klub_vijecnika_20102021_plastika_2.jpeg