Idući utorak Sajam učeničkih zadruga u dvorani Gospodarske škole

Varaždinske vijesti | 5.4.2018. u 11:42h | Objavljeno u Društvo

URIP – Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva, koja djeluje u sklopu Gospodarske škole Varaždin, u školskoj godini 2017./2018. provodi projekt „PriDruŽi se – prirodoslovno, društveno, životno“, na kojem sudjeluje 53 učenika Gospodarske škole Varaždin.

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018., a partneri na projektu su Gospodarska škola Varaždin i Varaždinska županija.

Opći cilj projekta „PriDruŽi se“ je poticanje kreativnosti i stvaralaštva srednjoškolskih učenika, uključujući učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (darovitih i s teškoćama) i to s jedne strane u području kemije, kao prirodne znanosti, što se ostvaruje samostalnom izradom proizvoda na prirodnoj bazi te s druge strane u društvenom području ekonomije razvijanjem poduzetničkih vještina.

U sklopu projekta u utorak, 10. travnja, Udruga URIP organizira Sajam učeničkih zadruga u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin s početkom u 9.30 sati. Na sajmu će biti predstavljeni proizvodi na prirodnoj bazi – kreme, balzami, sapuni, kruti parfemi i osvježivači zraka koje su izradili učenici na ukupno 10 radionica u sklopu projekta. Ambalaža proizvoda i etikete su također rezultat kreativnosti učenika, te su osmišljene i izrađene na četiri radionice o elementima marketinškog spleta i 10 radionica o dizajnu novog proizvoda.

Rezultati projekta se očituju u većoj osviještenosti mladih o važnosti kreativnosti i stvaralaštva, te u sklonosti kako znanstvenom tako i poduzetničkom načinu razmišljanja.

Označeno u