Humanitarnom akcijom "Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda" prikupljeno 76.318,18 kuna

Varaždinske vijesti | 11.10.2022. u 15:58h | Objavljeno u Društvo

- Hvala svim ljudima dobra srca, udrugama, ustanovama, poduzećima i brojnim aktivistima koji su podržali i uključili se u humanitarnu akciju Zaklade Grada Ivanca „Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda“. Sudbina djeteta, koje je u dobi od 23 mjeseca doživjelo dva moždana udara i koje se otada, uz podršku obitelji, srčano bori da premosti teške posljedice po tjelesno zdravlje i da ponovno stane na svoje noge, dirnula je mnoge i potaknula velik odaziv akciji. Stoga veliko hvala svima koji su se odazvali pozivu Zaklade i donirali novac te time omogućili nastavak Dominikove rehabilitacije i liječenja.

To je glavna poruka s 9. sjednice Upravnog odbora Zaklade Grada Ivanca, kojom je predsjedala Mladenka Ravenski.

- Prikupljeno je ukupno 76.318,18 kuna. S obzirom na to da su sredstva prikupljena u sklopu službene humanitarne akcije, za koju je izdano i rješenje nadležnog Upravnog odjela Varaždinske županije te se ona provodi u skladu sa Zakonom o humanitarnoj pomoći, sredstva se troše strogo namjenski, a isplata se vrši po dostavljenim računima ili predračunima za Dominikove potrebe – istaknuto je na sjednici.

I dalje će se nastaviti pratiti sve potrebe djeteta te, u skladu s time, podmirivati troškovi liječenja i rehabilitacije.

Odobrene pomoći potrebitima

Zaklada je u nastavku sastanka odobrila sredstva temeljem još nekoliko pristiglih zamolbi (za obitelj s malenim djetetom, koja živi u lošim materijalnim uvjetima, za odjeću i obuću djeci iz obitelji u kojoj su roditelji nezaposleni, za sanaciju vlažnih i oštećenih zidova trošne kuće jedne obitelji i dr.)

Dogovoreno je da će se pomoći još jednoj obitelji, koja zbog neimaštine i lošeg zdravlja nema osigurane osnovne preduvjete za normalan život.

Članovi Zaklade očekuju da će tijekom jeseni i zime, a s obzirom na rastuće cijene hrane i energenata, biti još više zamolbi građana u potrebi.

Zaklada će pomoći u svim slučajevima gdje, slijedom zakona može i smije, a to je, prvenstveno, pomoć u liječenju, u nabavci lijekova, u sufinanciranju troškova operativnih zahvata, za nabavu pomagala osobama s invaliditetom, pomoć obiteljima za socijalne potrebe i sl.