HNS-ovke Andreja Parlaj i Željka Kolarić odabrane u program „Balkanska ženska akademija – BAZA“

Varaždinske vijesti | 26.10.2023. u 16:05h | Objavljeno u Društvo

Predsjednica Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a Andreja Parlaj i članica predsjedništva SIO ŽI HNS-a i predsjednica ŽI HNS-a Osječko- baranjske županije Željka Kolarić prošle su zahtjevan selekcijski postupak te su odabrane među mnogobrojnim prijavama za sudjelovanje u programu ''Balkanska ženska akademija – BAZA'' koju organizira FNF Western Balkans.

Uključivanje više žena u politiku ključno je za izgradnju bolje i pravednije budućnosti za sve. BAZA je tu da pruži podršku i obuku talentiranim i ambicioznim liberalnim ženama koje žele oblikovati politički pejzaž svojih zemalja.

Akademija će polaznicama pružiti alate i znanja kako bi se izdigle iznad svih prepreka, a cilj je stvaranje inkluzivnijeg društva u kojem svaki glas ima jednaku težinu.

Prvi modul održan je u Hrvatskoj, a temeljio se na poticanju žena da neustrašivo zauzmu svoje vrijednosti i stavove te postanu kreatorice promjena.

Radionice su vodile Joanna Burnos iz Leaderis Instituta i Ivana Fundurulić, uz inspirativne gošće Kiru Rudik, zastupnice u Ukrajinskom parlamentu i Marijanu Puljak, zastupnice u Saboru.

U drugom modulu, održanom u Bosni i Hercegovini, naglasak je bio usmjeren na područja medija, društvenih mreža i javnog govora kroz treninge koje su vodile Joanna Burnos i Jasmina Mršo, a pridružile su im se zastupnica HNS-a Sabina Ćudić, te zamjenica ministra Duška Jurišić.

Sljedeća stanica za prvu generaciju sudionica BAZA-e je Srbija, gdje će se nastaviti putovanje prema osnaživanju ženske moći i stvaranju pozitivnih promjena u cijeloj regiji.

Ovaj program pruža priliku za razvoj i osnaživanje liderica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije te su članice Ženske inicijative HNS-a zahvalne što su dio ovog tromjesečnog putovanja.

Sudjelovanje u Akademiji BAZA za žene je čast, a zajednički rad s ovim inspirativnim ženama iz regije dodatno obogaćuje iskustvo.