Grad Varaždin brine o mladima: potpisan ugovor s udrugom V.U.K., dobili 350.000 kuna za projekte Foto: Ilustracija/Grad Varaždin

Grad Varaždin brine o mladima: potpisan ugovor s udrugom V.U.K., dobili 350.000 kuna za projekte

VV | 24.2.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Predsjednica varaždinske Udruge mladih V.U.K. (Varaždin underground klub ) Etelka Kožar i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u srijedu su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor kojim se osigurava sredstvima iz proračuna sufinanciranje programa i aktivnosti u P4 Centru za mlade u visini 350.000 kuna.

- Ovo je jedna važna stvar za Varaždin jer Grad i udruga V.U.K. te cijeli Centar za mlade P4 na tri godine dugoročno sklapaju sporazum o suradnji. S obzirom na to da je Udruga V.U.K. uspjela dobiti europska i nacionalna sredstva te se sama nametnula kao partner koji se brine za mlade ljude te razvija nove projekte i programe u Centru P4, ovo je važna stvar - ustvrdio je Čehok. 

Dodao je kako je to osobito važno zbog psiholoških i socijalnih programa usmjerenih prema mladim ljudima.

- Osobito mi je drago da ide program psihološke i socijalne podrške mladim ljudima u koronakrizi jer se o tome, nažalost, nitko danas ozbiljnije i sustavno ne bavi u Hrvatskoj. Udruga i Grad Varaždin to će ovime na neki način nadomjestiti. Stalno sam govorio da Centar za mlade nije zgrada, nije prostor. To su zapravo programi kojima se razvija povjerenje između Grada, zajednice, građana i mladih. Sada smo konačno dobili udruge koje s Gradom mogu promicati interese mladih. Zato mi je i drago da smo izdvojili za to znatna sredstva iz proračuna za koja smatram ako su izdvojena za mlade nikada neće biti previsoka - rekao je Čehok.

vuk_p4_2.JPG

Predsjednica udruge mladih V.U.K. zahvalila je na velikoj podršci koju Grad Varaždin daje udruzi već nekoliko godina.

- Dobili smo veliku financijski injekciju koja nam zaista pomaže u ovim kriznim vremenima kako bismo provodili inovativne i kvalitetna programe za naše mlade. U pripremi su brojni programi i nadam se da će nam pandemija dopustiti da se sve odvije u drugačijem obliku nego što je to bila praksa do sada - istaknula je Kožar.

Nino Preložnjak, programski direktor P4 Centra za mlade predstavio je čime će se mladi baviti u centru.

- Zahvaljujući Gradu Varaždinu, nacionalnoj Zakladi za razvoj civilnog društva te Agenciji za mobilnost i programe EU ove godine krećemo s kvalitetnijom produkcijom naših programa i dodatnim novim sadržajima s fokusom na nezavisnu kulturu - istaknuo je Preložnjak te najavio sadržaje vezane uz kazališnu i glazbenu djelatnost, programe koji će se baviti mentalnim zdravljem mladih te inovacijama. Posebno je izdvojio radionice koje će se baviti metodom "storytelling“.

Podrška P4 Centru za mlade predviđena do 2023. godine, s tim da ugovor se sklapa na rok od jedne godine za provođenje programa u tekućoj godini s mogućnošću produženja do 2023. Grad je obnovio i stavio u funkciju podrumske prostorije P4 Centra, a ove će godine biti obnovljeni i dotrajali klima uređaji.

vuk_p4_3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci