Goranovci opet u Beletincu: U nedjelju cjelovečernji plesni koncert "Vesel dragi pa i ja" Foto: VV arhiva / Općina Sveti Ilija

Goranovci opet u Beletincu: U nedjelju cjelovečernji plesni koncert "Vesel dragi pa i ja"

I.D./Varaždinske vijesti | 16.5.2019. u 14:46h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Folklorni ansambl Studentskog kulturno-umjetničkog društva "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba u nedjelju 19. svibnja nastupit će u Beletincu, u općini Sveti Ilija.

U dvorani Osnovne škole Beletinec, s početkom u 19 sati i uz besplatan ulaz, predstavit će se cjelovečernjim plesnim koncertom pod nazivom "Vesel dragi pa i ja" kojim će zasigurno ponovno oduševiti tamošnju publiku. Popularni "Goranovci" na istom su mjestu, naime, nastupili i u lipnju prošle godine, prilikom predstavljanja monografije Beletinca i Krušljevca, kada su održali cjelovečernji plesni koncert pod nazivom "Oj, mladosti, najmilije doba".

Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" prošle je godine proslavio 70 godina djelovanja - osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija istoimenog Studentskog kulturno umjetničkog društva, pod okriljem Sveučilišta u Zagrebu. Članovi ansambla pjesmom i plesom čuvaju bogatstvo kulturne raznolikosti hrvatske pučke i gradske tradicije, a ponose se i svojim bogatim fondom narodnih nošnji iz cijele Hrvatske.

Repertoarom koncerta "Vesel dragi pa i ja" Folklorni ansambl SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" tjedan dana kasnije, 26. svibnja, predstavit će se i u Zagrebu, na svom godišnjem koncertu u Gradskom kazalištu Komedija.

ivan_goran_kovacic_beletinec1.jpg