Godišnja turistička nagrada čelniku DVD-a Gornji Kneginec

vv / htz | 11.11.2023. u 08:27h | Objavljeno u Društvo

Davorin Cvek, predsjednik DVD-a Gornji Kneginec, dobitnik je nagrade „Čovjek, ključ uspjeha – djelatnik godine“, koju je i ove godine dodijelila Hrvatska turistička zajednica u dvadesetak kategorija, od recepcionara, vodiča i drugih djelatnika u turizmu do policajaca, prodavača i vatrogasaca.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koje zajednički su priredili Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, dodijeljene su i druge godišnje hrvatske turističke nagrade.

Šampiona turizma ove je godine Dubrovnik. Godišnju nagradu "Anton Štifanić"  dobila je Javna ustanova Baraćeve špilje, dok je kao pojedinac nagradu primio Robert Pende, koji od 1993. radi u Ministarstvu turizma, a za životno djelo Sanda Čorak, znanstvena savjetnica i bivša ravnateljica Instituta za turizam te dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najboljim turističkim događajem proglašeni su 57. đakovački vezovi, turističkim aranžmanom godine privatna večera u pulskoj Areni hotelske tvrtke Maistra, a gastronomskim događajem rovinjski restoran Cap Aureo Signature.

Hotel godine je Grand hotel Brioni iz Pule, kamp Valamarov Istra Premium Camping Resort u Funtani, dok su otoci zadarskog arhipelaga nagrađeni za najbolje u aktivnom turizmu, a u kulturnom turizmu Muzej bećarca u Pleternici.

U zdravstvenom turizmu nagrađene su Daruvarske toplice, tvrtka Croatia Yachting u nautičkom, a Opatija kao kongresna destinacija s tradicijom, dok je u ruralnom berba manadarina i foto safari dolinom rijeke Neretve.

Za unikatni smještaj godine nagradu je dobio hotel Lemongarden iz Sutivana, a  ACI je dobio nagradu za održivost.