Glazbena poslastica: Božićni koncert 23. prosinca u župnoj crkvi u Svetom Iliji Foto: Općina Sveti Ilija

Glazbena poslastica: Božićni koncert 23. prosinca u župnoj crkvi u Svetom Iliji

Varaždinske vijesti | 20.12.2017. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Općina Sveti Ilija organizira prigodni božićni koncert za sve žitelje općine i ljubitelje klasične glazbe.

U župnoj crkvi Sv. Ilije proroka 23. prosinca u 18 sati nastupit će, naime, Wien International Soloists Ensemble (WISE) –  komorni sastav međunarodnih solista koji su svoju profesionalnu bazu pronašli u gradu Beču i njegovom bogatom kulturnom naslijeđu. Obrazovani i usavršavani na prestižnim austrijskim i svjetskim akademijama, s ciljem stilski autentičnih izvedbi na vrhunskoj razini, ansambl je pronašao svojevrsnu specijalizaciju u ranoj glazbi i izvođenju suvremenih djela, ne zanemarujući pritom standardni repertoar preostalih stilskih razdoblja, koketirajući s world music, etno i jazz stilovima. Okarakterizirani kao “polivalentan ansambl i zvijezda u usponu”, predstavljaju generaciju svestranih mladih umjetnika koji svoje različito porijeklo ujedinjuju u umjetnički iskrene i nadahnute, ali prije svega pomno osmišljene interpretacije.

Od 2017. koncertna baza im je Bank Austria Salon, stare bečke Vijećnice, u kojoj su pronašli svoj novi umjetnički dom. Osnivačica i umjetnička voditeljica ansambla je hrvatska violinistica Andrea Nikolić, a osim nje na koncertu će nastupiti Josipa Bainac, sopran, Ivana Nikolić, oboa  Ashley Tong, violina, Marta Potulska, viola i Bas Jongen, violončelo. Ovi vrsni umjetnici izvest će tradicionalne božićne pjesme Europe, a program će proširiti i s drugim poznatim skladbama svjetske klasike.

- Dragi žitelji općine Sveti Ilija, pozivamo vas na ovaj prigodan božićni koncert na kojem ćete moći uživati u vrhunskim ostvarenjima klasične glazbe i upoznati svjetski poznate umjetnike - poručili su iz Općine Sveti Ilija.