"Give me 5! – Drava edition" – provedite aktivnu subotu u bicikliranju, šetnji i kupanju

Varaždinske vijesti | 9.7.2021. u 17:09h | Objavljeno u Društvo

"Give me 5! – Drava edition" ime je sportsko-obiteljskog događaja koji će se u subotu 10. srpnja, s početkom u 9.00 sati, održati u šumi i na nasipu u blizini varaždinskog Kupališta na rijeci Dravi.

Događaj je, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Varaždina, osmislio i organizirao Biciklistički sportski klub Trail. Cilj je potaknuti djecu, ali i njihove roditelje, na aktivniji život i kretanje bez obzira da li se radi o vožnji biciklom ili šetnji u prirodi. Važno je samo kretanje te da im boravak na otvorenom bude zabavan i zanimljiv. Pritom se, kroz pokretanje novih manifestacija i aktivacije velikog potencijala rijeke Drave, stvaraju temelji za širenje turističke ponude Varaždina u segmentu aktivnog ili outdoor turizma.

"Give me 5! – Drava edition" je zabavna biciklijada za roditelje i klince (koja se može preći i pješice!). U prirodi koja okružuje rijeku Dravu skriveno je pet punktova koje je potrebno obići i na njima riješiti jednostavne sportske zadatke. Bit će tu nogometa, košarke, disc-golfa, kuglanja i gađanja mete vodenom pumpom. Program je osmišljen da u njemu sudjeluju timovi sastavljeni od roditelja i djece, kako bi se zajedno, obiteljski mogli zabaviti, biti aktivni i ohladiti se u sjedni dravske šume.

Timovi će skupljati pečate, po jedan za svaki izvršeni zadatak, a oni koji prikupe svih pet dobit će timske ulaznice za kupanje na dravskim bazenima, gdje će biti organiziran dodatni zabavni program kroz kombinaciju raznih štafetnih igara.

Pritom, redoslijed i točna ruta obilaska punktova nisu unaprijed određeni. Svaki tim može sam odabrati kojim redoslijedom će punktove obići, kojim putem te hoće li voziti bicikl, trčati ili hodati; važno je samo obići svih pet, riješiti sve zadatke, prikupiti sve pečate te se vratiti se na cilj u razumnom vremenskom okviru.

Događaj je namijenjen djeci predškolske i školske dobi u obaveznoj pratnji roditelja, rođaka ili skrbnika, a kotizacija u iznosu od barem 20 kuna donirat će se Plivačkom klubu za osobe s invaliditetom "Vidra" iz Varaždina. Start i cilj biciklijade bit će kod Kupališta Drava.

Online prijave su dostupne na - https://cutt.ly/omz143H, a prijaviti se možete i na samom eventu 9:00 h do 10:30 h.

Pratite Event i budite u toku s novostima jer uskoro dolazi više informacija – https://fb.me/e/5Rd1vdjIB

Propozicije su dostupne na - https://cutt.ly/emcNf7s

Give-me-5---mapa.jpg