"Give me 5! – Drava edition" – provedite aktivnu subotu u bicikliranju, šetnji i kupanju

Varaždinske vijesti | 9.7.2021. u 17:09h | Objavljeno u Društvo

"Give me 5! – Drava edition" ime je sportsko-obiteljskog događaja koji će se u subotu 10. srpnja, s početkom u 9.00 sati, održati u šumi i na nasipu u blizini varaždinskog Kupališta na rijeci Dravi.

Događaj je, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Varaždina, osmislio i organizirao Biciklistički sportski klub Trail. Cilj je potaknuti djecu, ali i njihove roditelje, na aktivniji život i kretanje bez obzira da li se radi o vožnji biciklom ili šetnji u prirodi. Važno je samo kretanje te da im boravak na otvorenom bude zabavan i zanimljiv. Pritom se, kroz pokretanje novih manifestacija i aktivacije velikog potencijala rijeke Drave, stvaraju temelji za širenje turističke ponude Varaždina u segmentu aktivnog ili outdoor turizma.

"Give me 5! – Drava edition" je zabavna biciklijada za roditelje i klince (koja se može preći i pješice!). U prirodi koja okružuje rijeku Dravu skriveno je pet punktova koje je potrebno obići i na njima riješiti jednostavne sportske zadatke. Bit će tu nogometa, košarke, disc-golfa, kuglanja i gađanja mete vodenom pumpom. Program je osmišljen da u njemu sudjeluju timovi sastavljeni od roditelja i djece, kako bi se zajedno, obiteljski mogli zabaviti, biti aktivni i ohladiti se u sjedni dravske šume.

Timovi će skupljati pečate, po jedan za svaki izvršeni zadatak, a oni koji prikupe svih pet dobit će timske ulaznice za kupanje na dravskim bazenima, gdje će biti organiziran dodatni zabavni program kroz kombinaciju raznih štafetnih igara.

Pritom, redoslijed i točna ruta obilaska punktova nisu unaprijed određeni. Svaki tim može sam odabrati kojim redoslijedom će punktove obići, kojim putem te hoće li voziti bicikl, trčati ili hodati; važno je samo obići svih pet, riješiti sve zadatke, prikupiti sve pečate te se vratiti se na cilj u razumnom vremenskom okviru.

Događaj je namijenjen djeci predškolske i školske dobi u obaveznoj pratnji roditelja, rođaka ili skrbnika, a kotizacija u iznosu od barem 20 kuna donirat će se Plivačkom klubu za osobe s invaliditetom "Vidra" iz Varaždina. Start i cilj biciklijade bit će kod Kupališta Drava.

Online prijave su dostupne na - https://cutt.ly/omz143H, a prijaviti se možete i na samom eventu 9:00 h do 10:30 h.

Pratite Event i budite u toku s novostima jer uskoro dolazi više informacija – https://fb.me/e/5Rd1vdjIB

Propozicije su dostupne na - https://cutt.ly/emcNf7s

Give-me-5---mapa.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci