Gdje se spremaju najbolje fešte uz doček nove 2020. na otvorenom u našem kraju? Foto: Ilustracija/Pixabay

Gdje se spremaju najbolje fešte uz doček nove 2020. na otvorenom u našem kraju?

IHR/Varaždinske vijesti | 30.12.2019. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Proslava novogodišnje noći je pred nama, a mnogi će novu, 2020. godinu dočekati na otvorenom. Pripreme za novogodišnje fešte su u tijeku iako se one neće organizirati u svim gradovima i općinama Varaždinske županije.

Važna je zabava

Varaždince ove godine očekuje „standardni“ doček na središnjem gradskom trgu. Na Trga kralja Tomislava sve će zabavljati grupa MozART. Svirka započinje u 22 sata, a u ponoć slijedi veliki vatromet, nakon kojega započinje Novogodišnja utrka. Za organizaciju dočeka Grad Varaždin izdvojit će 70.000 kuna iz proračuna.

- Svake godine organiziramo doček na Korzu, ali pritom ne trošimo ogromna sredstva na poznate izvođače jer smatramo da građani ne dolaze zbog koncerta nego se dolaze zabaviti, pa je onda i glazba primjerena svim ukusima, glazbenim afinitetima i dobnim strukturama. Očekujemo da se na Korzu ljudi podruže i zabave i budu dio ovogodišnje utrke po čemu je grad Varaždin poznat - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je program proslave Nove godine predstavio na kolegiju gradonačelnika održanom u ponedjeljak.

Ziher je ziher

U Novom Marofu priprema se tradicionalni doček u podne.

- Unatrag nekoliko godina provjeren recept za dnevnu verziju ovog najluđeg dana u godini realizirat će se kod Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” gdje sve posjetitelje očekuje odlična svirka uz Vizija Band- Music & More, bogata ugostiteljska ponuda, Motomrazovi i Quadmrazovi, tombola, a baloni puni dobrih želja, polijeću točno u podne – kažu u Gradu Novom Marofu.

Svi koji žele u Novom Marofu mogu se prijaviti za Zimski Šic na bic #2, pa na doček mogu doći na dva kotača nakon lagane vožnje novomarofskom okolicom.

- U svakom slučaju, zabava je zagarantirana. S nama se možete zabavljati do 14 sati, a onda nastaviti zabavu u brojnim ugostiteljskim objektima u našem gradu i pričekati neki večernji doček. Dođite u Novi Marof na doček u podne, jer „ziher je ziher“ - poručuju organizatori.

Veselo na ivanečkoj špici

Doček Nove godine organizirat će se i u Ivancu na glavnom Trgu hrvatskih ivanovaca, tj. na popularnoj gradskoj špici.

- Ove će godine novogodišnji doček biti uklopljen u atmosferu manifestacije „Advent u Ivancu“. Za tu će priliku na parkiralištu ispred Konzuma biti postavljena bina s koje će okupljene zabavljati vrlo popularni ivanečki sastav „Peti element“. Zabava će trajati tako dugo dok na trgu bude građana raspoloženih za ples i pjesmu. Točno u ponoć nebo iznad Ivanca rasvijetlit će vatromet. Ugostiteljska ponuda ove će godine za sve posjetitelje biti dostupna kod blagdanske kućice u sklopu klizališta – poručuju iz Grada Ivanca.

Za organizaciju ivanečkog dočeka iz gradskog proračuna izdvojit će se 30.000 kuna: 8.000 za vatromet, a ostatak su troškovi za bend i najam razglasa.

Podnevni dočeci u Vinici i Vidovcu

Dočeke Nove godine na otvrenom pripremaju i u nekim općinama, a u Vinici doček se organizira kao i u Novom Marofu – u podne.

- DVD Vinica, Moto klub Bombelles te Udruga mladih UMAMI Vinica pod pokroviteljstvom Općine Vinica organiziraju podnevni doček Nove godine. Doček se priređuje ispred Vatrogasnog doma DVD Vinica, a udruge će se pobrinuti za zanimljiv iraznovrsni program. Uz prigodne gastro delicije te kuhane napitke očekuje vas drvo želja, kreativni kutak za djecu te popularni motomrazovi u angažmanu MK Bombelles koji će darivati mališane – poručili su iz Općine Vinica.

I Općina Vidovec organizira podnevni ispračaj stare i doček Nove godine.

- Predviđeno je da će se mještani početi okupljati od 11 sati u u dvorištu Vatrogasnog doma u Vidovcu, dok će se Nova godina čekati u podne. Sve organizira Povjerenstvo za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec u suradnji s vidovečkim udrugama – najavljuju iz Općine Vidovec.

Za mještane je osiguran prigodan program, sarma, kuhano vino, čaj i kolači koje će pripremiti vidovečke udruge, a za ispračaj stare i doček Nove godine – Memorijal Zdravko Cafuk u općinskom je proračunu osigurano 5.000 kuna.

Od grunta do grunta

Visoko će u novu, 2020. ući uz vatromet.

- Općina Visoko tradicionalno svake godine uz prigodni vatromet organizira doček na trgu ispred Društvenog doma u Visokom. Nitko ne nastupa, a fešta traje od 23:30 do jedan sat iza ponoći. Općina će za mještane organizirati besplatno kuhano vino i čaj – najavio je načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković. Za doček Nove godine Općina Visoko izdvojit će oko 4.000 kuna.

Dok se u Varaždinu, Novom Marofu i Ivancu pripremaju dočeci na otvorenom, u Ludbregu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama organiziranog dočeka za građane neće biti.

- S obzirom na obilje manifestacija i događanja u okviru Adventa i ranije proslave Dana grada, blagdana sv. Martina Grad Varaždinske Toplice ove godine neće organizirati doček Nove godine na otvorenom – poručili su iz Grada Varaždinske Toplice.

Bez organiziranog dočeka Nove godine na otvorenom bit će i mještani općina Sveti Ilija, Ljubešćica, Jalžabet, Cestica, Martijanec, Sveti Đurđ, Petrijanec i Donja Voća.

- Doček na otvorenom će, kao i prijašnjih godina, biti organiziran u pojedinim zaseocima u aranžmanu i organizaciji samih mještana – doznali smo od Krune Jurgeca, načelnika Općine Donja Voća.