GDCK Ivanec za ljepši Božić socijalno ugroženih obitelji Foto: GDCK Ivanec

GDCK Ivanec za ljepši Božić socijalno ugroženih obitelji

I.D./Varaždinske vijesti | 24.12.2015. u 08:05h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec podijelilo je 95 prehrambeno-higijenskih paketa za 95 socijalno i materijalno ugroženih obitelji.

- Na taj smo način pružili pomoć za 234 člana obitelji, uključujući 57 djece. Također, podijeljeno je 28 novih školskih torbi i 22 pernice iz donacije Knjižare "Maček" iz Lepoglave, te 100 kg mandarina iz donacije Društva Crvenog križa Varaždinske županije - napomenula je Jasminka Ruhek, ravnateljica GDCK Ivanec.

Prehrambeno-higijenski paketi podijeljeni su zahvaljujući prikupljenim donacijama hrane u akciji Solidarnost na djelu 2015. u kojoj su sudjelovale OŠ Bednja, OŠ Donja Voća, OŠ Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Lepoglava, PŠ Salinovec, OŠ Klenovnik i OŠ Radovan. Škole su prikupile 504 kg, 800 kom. i 55 l raznih prehrambenih proizvoda, te 226 kom. raznih higijenskih proizvoda. Također, tijekom Tjedna solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa građani su u trgovini Super Konzum u Ivancu donirali ukupno 191 kg, odnosno komada i 23 l raznih prehrambenih namirnica, te 66 komada drugih prehrambenih namirnica i higijenskih proizvoda.

U akciji solidarnosti GDCK Ivanec prikupljao je i financijska sredstva prodajom novčanih bonova zahvalnosti te je na taj način prikupljeno 14.867,40 kuna. U prikupljanju financijskih sredstava sudjelovali su OŠ Ivanec, OŠ Maruševec, OŠ Klenovnik, OŠ Donja Voća, OŠ Radovan, OŠ Kamenica, OŠ D. Višnjica i SŠ Ivanec, tvrtke Itas Ivanec, Ivančica Ivanec, Kaznionica u Lepoglavi, te Odgojni dom Ivanec.

Kako napominje ravnateljica ivanečkog Crvenog križa, u akciji solidarnosti iz OŠ Klenovnik osobito su se istaknuli: Nikola Gladović, Emil Jug, Lorena Golub, Jana Janžek, Karlo Božinić, Ivona Lukavski, Elizabeta Pintarić, Tea Car, Maja Cerovčec, Mateo Videc i Sandra Križanec, koji su obilazili naselje i građanima za poklonjen novac uručivali novčani bon zahvalnosti. Iz OŠ Donja Voća istaknuli se se: Mark Premužić, Matej Kokotec i Dorian Šteković, te iz SŠ Ivanec: Suzana Kralj i Petra Jalšovečki. U prikupljanju namirnica u Trgovini Super Konzum sudjelovali su volonteri Crvenog križa: Ana Botković, Andrea Lončar, Žana Sanković, Sara Pesamosca, Klara Čanžar, Ivona Jug, Đuro Horvat i Erman Šačiri.

Također, kao pomoć djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, grupa Zvončići iz Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec osigurala je 36 poklona za djecu koju su pripremili roditelji, tete i djeca na zajedničkim radionicama.

Projektom Ministarstva socijalne politike i mladih "Zajedno za djecu", svrha kojeg je za djecu iz socijalno ugroženih obitelji osigurati odjeću i obuću te školski pribor, obuhvaćeno je od rujna do prosinca 203 djece, čije su obitelji na taj način realizirale kupnju u ukupnom iznosu od 101.500 kuna.

- Do kraja ove školske godine projektom će biti obuhvaćeno još 81 dijete iz socijalno ugroženih obitelji koje se u projekt predložene u zajedničkoj suradnji CZSS Ivanec, GDCK Ivanec i škola. Ovaj projekt dodatno je financiran od jedinica lokalne samouprave - Ivanec, Lepoglava, Bednja, Maruševec i Klenovnik - u ukupnom iznosu od 11.700 kuna, dok je Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo iznos od 164.571 kuna - istaknula je Jasminka Ruhek i zahvalila svima na suradnji i pomoći.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci