GDCK Ivanec: U 2020. godini uspješno skupili 1518 doza krvi Foto: GDCK Ivanec

GDCK Ivanec: U 2020. godini uspješno skupili 1518 doza krvi

| 10.10.2020. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec kao javno ovlaštenje planira, organizira i provodi akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prati pokazatelje o stanju i kretanju darivanja krvi, okuplja darivatelje, vodi o njima evidenciju te im uručuje priznanja. Planiranje potrebnih doza krvi GDCK Ivanec dogovara s Transfuzijskom službom Varaždin, a zahvaljujući predanom radu voditelja aktiva darivatelja krvi na terenu, odnosno volontera koji animiraju ljude za dobrovoljno darivanje krvi, darivatelji GDCK Ivanec redovito se odazivaju planiranim akcijama, ali i pozivu Transfuzijske službe ili djelatnika Crvenog križa za darivanje krvi.

GDCK Ivanec vodi evidenciju provedenih akcija davanja krvi kroz koje detaljno razrađuje planirano s ostvarenim rezultatima. Stanje na dan 30. rujna bilo je sljedeće: Od ukupno 1640 planiranih davatelja krvi, akcijama je pristupilo 1557 njih. Broj davatelja koji su uspješno dali krv iznosi 1518, od čega je 1186 muškaraca i 332 žene.

- Posebno želimo naglasiti da je u posljednjih 9 mjeseci, prvi puta dalo krv čak 65 davatelja kojima ovom prilikom zahvaljujemo te želimo još mnogo uspješnih akcija davanja krvi! Ostvareno je sveukupno 13 od 14 planiranih akcija. GDCK Ivanec može se pohvaliti sa čak 2184 aktivnih davatelja krvi u zadnjih 5 godina! Uskoro nam se bliži i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi - 25. Listopada te se veselimo taj dan obilježiti na dostojanstven način i našim dobrovoljnim darivateljima krvi iskazati zahvalnost i javno priznanje za iskazanu humanost i predanost kroz godine aktivnog darivanja - ističu iz ivanečkog Crvenog križa, uz zahvalu svim svojim darivateljima, ali i voditeljima aktiva, organizatorima akcija darivanja krvi na terenu, koji se redom mogu pohvaliti za svoj doprinos ovim rezultatima.