Fotografsko predavanje Zorana Kolarića uz izložbu „Čovjek i grad“ u Riznici Međimurja

VV | 22.2.2022. u 10:29h | Objavljeno u Društvo

Uz vrlo atraktivnu izložbu fotografija „Čovjek i grad“ autor Zoran Kolarić sprema i fotografsko predavanje u Multimedijalnoj dvorani u „Riznici Međimurja“ u petak, 25. 2. 2022. u 19 sati.

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec trenutno je izloženo 38 crno-bijelih umjetničkih fotografija urbane tematike. Svaka fotografija plod je zaustavljene ljudske radnje u urbanom prostoru nekog od europskih gradova. Zoranove kompozicije, iznimne i unikatne estetike, nastale su u Istanbulu, Adani, Puli, Pragu, Šibeniku, Lisabonu, San Marinu, Riminiju, Skopju, Čakovcu, Zagrebu, Bujama i Subotici.

Poziva se da prvo pogledate izložbu u Izložbenom salonu Muzeja (ulaz iz atrija) za što će biti potrebno nekih 30 minuta i zatim produžite do Multimedijalne dvorane na katu novo otvorene „Riznice Međimurja“ gdje će se održati predavanje uz prezentaciju.

Kroz vizualno putovanje svojim fotografijama Zoran će se dotaknuti sljedećih tema:

Što (ni)je ulična fotografija?

Kratka povijest (ulične) fotografije

Vrste ulične fotografije

Što i gdje fotografirati na ulici (motivi)?

S čime fotografirati - (ne)potrebna foto i ostala oprema

Duša (priča, emocija, estetika i stil) i tijelo (kompozicija,svjetlo,kadar, boja) dobre (ulične) fotografije

Kako fotografirati ljude na javnom prostoru (vidljivost/nevidljivost, pristup ljudima, etička pitanja, što je javni prostor)

Post obrada (što je i koliko je dozvoljeno u obradi ulične fotografije)

Teme su sjajne i zato ne razmišljajte predugo, već pohodite ovo predavanje i saznajte od našeg umjetnika male tajne zanata...