FOTO Završen 6. Zimski sportski višeboj: "Ljutila sam se na mamu jer me upisala bez mog znanja, a super je!"

IHR/Varaždinske vijesti | 10.1.2022. u 14:28h | Objavljeno u Društvo

Šezdesetak osnovnoškolaca varaždinskih osnovnih škola odlučili su zimske školske praznike provesti - uz sport! Boks, gimnastika, nogomet, badminton, orijentacijsko trčanje i kuglanje sportovi su u kojima su se okušali u sklopu ovogodišnjeg, 6. Zimskog sportskog višeboja koji je održan u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina pod pokroviteljstvom Grada.

Ravna Gora za kraj

- Polaznici našeg 6. Zimskog sportskog višeboja su učenici od trećeg do sedmog razreda varaždinskih osnovnih škola. Sudjelovanje je bilo besplatno, uz osiguranu besplatnu okrjepu svaki dan, a sve aktivnosti odvijale su se pod stručnim vodstvom profesora kineziologije Emerika Večerića, Marka Žganeca i Bele Ščapec, te pomoćnog trenera Antonija Horvatića. Tijekom sedam dana učenici su imali različite sportske aktivnosti, a ove godine po prvi puta smo imali orijentacijsko trčanje u suradnji s Orijentacijskim klubom Varaždin, na što su polaznici odlično reagirali tako da ćemo tu dobru suradnju nastaviti i tijekom ljetnih školskih praznika, u ljetnom izdanju sportskog višeboja. Također, u suradnji s ženskim Kuglačkim klubom Varaždin imali smo organizirano kuglanje u Areni Varaždin, s kojim su djeca isto bila oduševljena, tako da ćemo i tu suradnju nastaviti - najavila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

DSC_3539.jpg

Ovogodišnji 6. Zimski sportski višeboj završio je u petak izletom na Ravnu Goru.

- Kroz zimske sportske višeboje prakticiramo izlete u prirodu, poput planinarenja, dok tijekom ljeta višeboje zaključujemo jednodnevnim odlaskom na more - doznali smo o stručne suradnice u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina koja kaže kako su ovakve organizirane sportske aktivnosti za djecu jedno pozitivno iskustvo.

- Djeca usvajaju nova znanja, razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti, upoznaju se s novim sportovima i međusobno druže, a imamo i informacije da su se opredijelili za treniranje u klubovima i to u sportovima koje su upoznali kroz višeboje - ističe.

Klizanje i skijanje?

I dok prošle godine zimski sportski višeboj nije održan zbog pandemije koronavirusa, ove godine je održan uz poštivanje epidemioloških mjera.

- Doduše, zbog aktualne situacije s koronavirusom polaznika je nešto manje, oko 60-ak. Djeca su bila podijeljena na manje grupe, koje se međusobno nisu miješale i koje su se rotirale po različitim sportovima - rekla je stručna suradnica iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u kojoj u planu imaju uvođenje i drugih sportova u zimske višeboje. - Voljeli bismo uvesti klizanje, koje je moguće i jednostavno organizirati bez obzira na školu klizanja, a jedan od zimskih sportova koji bismo voljeli uvesti je skijanje. S obzirom da nam Grad Varaždin doista daje veliku potporu u organizaciji sportskih aktivnosti za djecu i rekreacijski sport, nadamo se da ćemo to ubuduće uspjeti organizirati i realizirati - kaže Sitar.

Što o 6. Zimskom sportskom višeboju kažu polaznici?

Goran Podbojec, 5. razred I. OŠ

DSC_3427.jpg

Već sam nekoliko puta sudjelovao u višeboju i super mi je. Treniram rukomet i zato mi je najbolji bio rukomet!

Nera Krečag, 6. razred VI. OŠ

DSC_3451.jpg

Treniram ples i savate boks, a sada mi se dopala gimnastika. Smatram da bi se svi trebali više kretati i baviti sportom.

Josipa Šipek, 6. razred II. OŠ

DSC_3442.jpg

Ovdje sam s prijateljicama, jako mi je zabavno i zanimljivo. Treniram savate boks, a sada mi se sviđa i kuglanje.

Franka Posavec, 3. razred III. OŠ

DSC_3472.jpg

Mama me upisala bez da sam znala i prvo sam se ljutila na nju, ali jako mi se sviđa, posebno boks i gimnastika.