FOTO Vatrogasci posjetili mališane u vrtiću i školi

Varaždinske vijesti | 13.6.2021. u 17:55h | Objavljeno u Društvo

Ublažavanje epidemioloških mjera s velikim su iščekivanjem dočekali i pripadnici vatrogasnih organizacija, s obzirom na različite aktivnosti koje u okviru vlastitih društvenih sredina provode prije svega dobrovoljna vatrogasna društva.

U tom kontekstu valja zabilježiti posjet vatrogasaca polaznicima Dječjeg vrtića Suncokret Sveti Đurđ i učenicima prvih razreda Osnovne škole Sveti Đurđ, organiziran od strane Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ.

Desetak vatrogasaca iz DVD-a Sveti Đurđ, DVD-a Hrženica i DVD-a Komarnica Ludbreška u jednosatnom programu vrlo zainteresirane i aktivne mališane upoznalo je s osnovnim spoznajama iz područja protupožarne preventive, predstavivši pritom vlastitu djelatnost, odnosno različite intervencije i srodne aktivnosti.

Na području općine djeluje stotinjak pripadnika vatrogasne mladeži i pomlatka, stoga je dio mališana tijekom obuke s ponosom obukao majice vlastitih DVD-ova. Dio njih imao je prigodu prikazati svoje vještine uvježbane na natjecanjima, dok su ostali s oduševljenjem isprobali rad s vodenim mlazevima i gašenje požara protupožarnim aparatima, naglasivši svoju želju za pristupanjem u članstvo dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Ova edukacija nastavak je uspješne dugogodišnje suradnje obrazovnih ustanova s područja 0pćine Sveti Đurđ i vlastite općinske vatrogasne zajednice, a koja različitim inicijativama i kreativnošću stremi prema omasovljenju vlastitih redova.

Gotovo 400 članova u 6 DVD-ova sudjeluje u novim oblicima obuka i javnim događanjima, održavajući time gotovo 150-godišnju tradiciju dobrovoljnog vatrogastva na području općine Sveti Đurđ, uz konstantnu skrb o zaštiti i sigurnosti vlastitih mještana.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.