FOTO Varaždinska županija nagradila najčitače osnovnih i srednjih škola Foto: Varaždinska županija

FOTO Varaždinska županija nagradila najčitače osnovnih i srednjih škola

Varaždinske vijesti | 10.11.2017. u 18:02h | Objavljeno u Društvo

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održana svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, a tim su povodom proglašeni najčitači školskih i gradskih knjižnica za školsku godinu 2016/2017.

Ukupno je nagrađeno 76 učenika osnovnih i srednjih škola, uz najčitače gradskih knjižnica, a prigodne nagrade uručio im je pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek koji je naglasio kako bez obzira na sve nove tehnologije, knjige se ne mogu zamijeniti.

- Kroz ovakve manifestacije potičemo sve mlade da čitaju, da se na taj način upoznaju s svijetom knjige i to ćemo raditi nadalje – rekao je Huđek te podijelio prigodne knjige ukupno 76-orici učenika, najčitatelja iz osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Varaždinska županija.

Inače, Hrvatsko knjižničarsko društvo je ustanovilo Dan hrvatskih knjižnica s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanje s ulogom knjižnica u informiranju i obrazovanju te razgradnje stereotipnih predodžbi i knjižnicama i knjižničarima.

1011-najcitaci-1.JPG

1011-najcitaci-2.JPG

1011-najcitaci-3.JPG

1011-najcitaci-4.JPG

1011-najcitaci-5.JPG