FOTO: Učenici Osnovne škole Svibovec posjetili Vukovar Foto: OŠ Svibovec

FOTO: Učenici Osnovne škole Svibovec posjetili Vukovar

Varaždinske vijesti | 7.12.2017. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Tjedan dana nakon što su 17. studenoga u svojoj školi prigodnim programom obilježili Dan sjećanja na Vukovar, 23. i 24. studenoga učenici 8. razreda OŠ Svibovec boravili su u Vukovaru u sklopu projekta "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru", u pratnji razrednika Zlatka Raina i učitelja povijesti Davorina Milića.

Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. Nakon usvajanja teorijskog dijela, učenici su posjetili memorijalna mjesta na širem području grada – križ na Dunavu, spomenik J. M. Nicolieru, Trpinjska cesta – „Groblje tenkova“, Vukovarska bolnica, Memorijalno groblje, vodotoranj na Mitnici, spomenik Blage Zadre te su sudjelovali u kvizu iz stečenih znanja, na kojem su osvojili 3. mjesto.

Osim memorijalne povijesti, učili su i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet dvorcu Eltz te Muzeju vučedolske kulture. Prije polaska u Vukovar, u školi su se sakupljale namirnice koje su učenici odnijeli u socijalnu samoposlugu u Vukovaru. Posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem kojem je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije.