FOTO Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever, program traje do 12. svibnja Foto: Martin Novosel

FOTO Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever, program traje do 12. svibnja

VV | 8.5.2023. u 19:23h | Objavljeno u Društvo

Na Sveučilište Sjever se od 8. do 12. svibnja održava Tjedan karijera "UNIN Connect Week" s ciljem spajanja studenata i poslodavaca. Program se od ponedjeljka do srijede održava u Sveučilišnom centru Varaždin, a u četvrtak i petak u Sveučilišnom centru Koprivnica, a već prvog dana se odazvao velik broj zainteresiranih potencijalnih studenata.

- Vrlo je važno spojiti gospodarstvo i znanstvenu zajednicu. Bez interakcije gospodaestva i tržišta rada sa znanstvenom zajednicom, mislim da onda ne možemo imati uspješne karijere, ne možemo imati uspješni razvoj ljudskih potencijala i drago mi je da Sveučilište Sjever je jedno od predvodnika upravo u tom smjeru. Vrlo je problematično samo tržište rada i upravo zato Ministarstvo turizma i sporta kroz nacionalni plan otpornosti osiguralo 1,3 milijuna eura za osiguranje 10 novih obrazovnih programa koji će pomoći upravo tržištu rada - rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

- Naša prva i glavna orijentacija je zadovoljavanje potreba privrednih subjekata na sjeveru Hrvatske. Kada govorimo o odnosu naših studenata sa tržištem rada i privrednim subjektima, moramo se pohvaliti da imamo gotovo tisuću stipendija koje dobivamo ili iz privrede ili iz jedinica lokalne samouprave te je djelomično budućnost naših studenata osigurana - rekao je Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever.

Na samom otvorenju su prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti, odnosno varaždinski župan Anđelko Stričak te varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Treće smo najjače gospodarstvo u Republici Hrvatskoj i prosječna stopa nezaposlenosti nam se kreće oko 3 posto. Samo ti podaci najbolje govore koliko nam je gospodarstvo važno, a ja mogu jedino pohvaliti Sveučilište Sjever na organizaciji ovog Tjedna karijere i upravo zbog toga smo odlučili biti pokrovitelji ovog događanja - rekao je župan Stričak.

- Ovaj tjedan karijera je samo pokazatelj budućim studentima, kako je rekao rektor Milković, a na žalost smanjuje se taj broj studenata te ih imamo jedva preko 25 tisuća sada, ali ja ih pozivam da obrate pažnju na programe koje nudi ovo Sveučilište Sjever, koje je STEM sveučilište, te neka pogledaju i posjete ovaj Tjedan karijera pa da vide svoju budućnost u odabiru nekog od studijskih programa - rekao je gradonačelnik Bosilj.

Ovogodišnji Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever najispunjeniji i najbogatiji sadržajima, te renomiranim poslodavcima i predavačima, a ovdje možete vidjeti kompletan program događanja u Varaždinu koji traje do srijede.

Tjedan Karijera Program Varaždin 2023 by Varazdinske vijesti on Scribd

Video sadržaj