FOTO Susret djece roditelja i mladih Varaždina u Udruzi Ana

vvm | 14.3.2024. u 11:05h | Objavljeno u Društvo

U udruzi Ana na adresi Augusta Šenoe 3 u Varaždinu protekle subote se okupio veliki broj djece, mladih i roditelja grada Varaždina. Svake subote je sve više polaznika, jer udruga Ana iz Varaždina ima odličan Program - radionice za djecu.

- Na radionici su se djeca jako zabavila. Pjevali smo, svirali klavir, igrali društvene igre, radili otisak ruke na papir, te se družili uz grickalice i sokove. Djeca jako vole ove radionice u udruzi Ana koje se održavaju subotama, te rado dolaze na njih - istaknula je Elena Jug, studentica. 

- Na današnjoj radionici zadatak je bio nacrtati obris svoje ruke na papir, te na svaki prstić napisati stvar koja ih čini sretnim. Djeca su bila iznimno kreativna , te smo vidjeli što ih zapravo veseli. Kao i svaki put djeca su igrala društvene igre, svirali klavir, jeli grickalice i pili sokove. Smatram da je ova radionica vrlo zabavna jer djeca mogu kroz igru odmoriti svoje moždane vijuge od učenja - rekla je Lorena Šipek, studentica.

- Radionica je trajala dva sata od 10-12 sati. Meni je bilo prelijepo i jedva čekam iduću subotu. Crtali smo raznorazne životinje, crtali na papiru svoju ruku, svirali papir, pili sokove i grickali grickalice. Sretna sam da je ovaj puta bilo jako puno djece, pa čak i roditelja. Voditelji današnje radionice su bili Petar Vojnović, radni terapeut, te Mihael Kapeš, Lorena Šipek i Elena Jug - naglasila je Melani Živko. 

- Bilo stvarno puno djece, Radionica je prošla vrlo zabavno. Uz sviranje klavira djeca su igrala čovječe ne ljuti se, crtala životinje, obrise svojih ruku, te su pjevala i plesala. Druženja nije manjkalo. Svi su surađivali zajedno, pričali i veselili se, grickali grickalice te pili sok. Još jedan dokaz koliko socijalizacija doprinijeti je taj da su se i djeca koja su po prirodi introvertirana kasnije kroz radionicu opustila, otvorila te sudjelovala u aktivnostima sa drugom djecom i studentima - napomenuo je Petar Vojnović, radni terapeut.

- Stvarno sam presretna da se je odazvalo ovoliko djece i roditelja. Prostor na Augusta Šenoe je postao premali. Eto, ako ima netko u Varaždinu da nam ponudi veći prostor za korištenje, bila bi zahvalna. Sretna sam da ono što je bio san, danas u Varaždinu je stvarnost. Ovo u subotu je bio događaj izvan svih mojih očekivanja. Izuzetno sam sretna da je ovaj naš program naišao na ovakav veliki odaziv djece i roditelja - zaključila je Ana Duga, predsjednica.

PRIJATELJI DJECE U GRADU PRIJATELJA DJECE:

JANAF iz Zagreba, BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, Prima commerce iz Bjelovara, IKS LOG d.o.o. iz Varaždina, MetaloPlast -Batrina, Željko Špan iz Virja, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Ana Rilović iz Radovčića, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Želimira Marin iz Rijeke, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog, Maro Boro -UGOSTITELJSKI OBRT KAMENICE -Dubrovnik.

BUDITE I VI PRIJATELJ DJECE I MLADIH !
Ana iz Varaždina -žiro-račun: HR1623900011101339717.
Internet stranica: www.udrugaana.hr
E- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Neka i vaše ime bude upisano zlatnim slovima kao prijatelja djece na: https://udrugaana.hr/Donatori.html 
udruga_ana_uplatnica.jpg
Galerija slika