FOTO Održana modelarska liga Varaždinske županije, Ivan i Luka Bunić najbolji

VV | 14.5.2022. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Nakon dvogodišnjeg prekida zbog korone ponovno je održana Modelarska liga za područje Varaždinske županije.

Natjecanje je u četvrtak 12. svibnja organiziralo Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Varaždina.

DSCF8270.JPG

Na ovogodišnjem županijskom natjecanju sudjelovalo je 18 učenika mladih tehničara (devet ekipa) iz pet osnovnih škola. Natjecatelji su u tri sata izrađivali maketu bunara. Prvo mjesto i plasman na državno natjecanje koje će se održati u Stubičkim Toplicama od 27. do 29. svibnja, osvojili su Luka i Ivan Bunić pod vodstvom mentorice Ines Brckan iz V. osnovne škole Varaždin. Drugo mjesto pripalo je ekipi Roko Mikulić i Valerija Vugrinec iz Osnovne škole Trnovec pod vodstvom mentora Domina Jurišića. Na trećem mjestu su Dario Žlibar iz I. osnovne škola Varaždin i Vilim Ljubić iz V. osnovne škole pod vodstvom mentorice Ines Brckan. 

DSCF8301.JPG

Osim spomenutih ekipa na natjecanju su nastupili i učenici iz 6. i 7. osnovne škole Varaždin. Prema riječima Ocjenjivačkog povjerenstvo (učitelji Stjepan Androlić, Danijel Labaš i Darko Tomašek) svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje rukovanja modelarskim alatima i strojevima, kao i vlastitu kreativnost u izradi makete bunara.

Dio ovogodišnjih natjecatelja pohađalo je ili pohađa radionice koje Društvo pedagoga tehničke kulture kontinuirano provodi u svojim prostorijama u Graberju 33.

DSCF8304.JPG

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika mladih tehničara osnovnih škola u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi od 2012./2013. školske godine. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada.

Označeno u