FOTO Najbolji maturanti Varaždinske županije kao topnici Varaždinske građanske garde

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.8.2020. u 16:03h | Objavljeno u Društvo

Danas, u sklopu svečane smjene straže, točno u podne uzicu Varaždinskog topa povukli su Ida Kolmanić, Janko Vrček, Leon Posavec, Lea Korotaj i Ian Labaš, ovogodišnji maturanti, dobitnici nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao učenici koji su najbolje riješili ispite državne mature i tako postali topnici Varaždinske građanske garde.

Ida Kolmanić je dobila Nagradu Sakač jer je ostvarila maksimalni broj bodova u Informatici i Matematici, dok su ostale učenice i učenici ostvarili stopostotne učinke barem iz jednog predmeta državne mature.

- Posebno napominjemo da je ovih petero maturanata izdvojeno samo po osnovi nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja. Oni su simbolični predstavnici svih učenica i učenika koji su ove godine ostvarili iznimne rezultate na ispitima državne mature. Doista je mnogo naših mladih sugrađana koji su postigli izvanredne rezultate te ispite državne mature riješili s odličnim uspjehom. Žao nam je što ih sve na možemo pobrojati, ali smo sigurni da će pojedinci iz ove generacije maturanata, prije ili kasnije, stati uz Varaždinski top, jer njihovo vrijeme tek dolazi - piše u objavi Varaždinske građanske garde.