FOTO Miss elegancije Ines Salimović u modi oduvijek pronalazi slobodu izražavanja Foto: Luka Šalamun

FOTO Miss elegancije Ines Salimović u modi oduvijek pronalazi slobodu izražavanja

VV | 24.7.2023. u 07:55h | Objavljeno u Društvo

Na izboru za Miss Beauty grada Varaždina i Varaždinske županije Ines Salimović ponijela je titulu Miss elegancije. Podsjetimo, natjecanje je održano 7. lipnja u organizaciji Lene Radanović, a za titulu najljepše natjecalo se deset djevojaka.

Ines ima 23 godine. Završila je Gospodarsku školu u Varaždinu za zanimanje upravni referent. Radila je kao asistentica djeci s posebnim potrebama u Osnovnoj školi u Kuršancu. Nakon toga se usmjerila na rad na području civilnog društva, odnosno na projekte Centra za mirovne studije vezanih uz obrazovanje.

Završila je tečaj šminkanja i drugih tehnika u salonu „Chix“ u Zagrebu. Svirala je violinu pet godina, a u slobodno vrijeme slika te je usmjerena na apstraktnu umjetnost. U svijetu mode i šminke, kojeg smatra još jednim vidom umjetnosti, oduvijek pronalazi slobodu izražavanja, ispoljavanja svoje kreativnosti te mogućnost ostavljanja utiska na pojedinca i pobuđivanja inspiracije.

- Smatram da moda može biti izraz naše originalnosti. Modu shvaćam kao jaki vizualan, odnosno vanjski pokazatelj naše osobnosti, a smatram da igra veliku ulogu u otkrivanju vlastitog identiteta pojedinca - istaknula je Salimović.