FOTO Međunarodni dan žena u Petrijancu obilježen uz Kerekesh teatar i karanfile Foto: Općina Petrijanec

FOTO Međunarodni dan žena u Petrijancu obilježen uz Kerekesh teatar i karanfile

Varaždinske vijesti | 9.3.2022. u 09:25h | Objavljeno u Društvo

U sklopu 13. Tjedna smijeha, a u organizaciji Općine Petrijanec i Kerekesh teatra, u utorak 8. ožujka u Društvenom domu Petrijanec odigrana je predstava “Susjedi”.

Predstava je za gledatelje bila besplatna, a svojevrstan je ovo nastavak mnogobrojnih nastupa Kerekesh teatra i njegove družine u Petrijancu. Kazališne predstave, koje za mještane općine organizira i financira Općina Petrijanec, zadnjih su godina omiljena okupljališta mještana općine. Najomiljenije su uvijek bile predstave Ljubomira i Jana Kerekeša, koji su gostovali mnogo puta i u Petrijancu te izveli različite predstave, od Dimnjačara, Imovine, Pokopaj me nježno, Krtice pa sve do novih predstava koje radi s ovim ansamblom.

- Općina Petrijanec prepoznaje potrebu održavanja kulturne ponude u svojoj sredini, iako je Varaždin blizu, pa tako i u sklopu Tjedna smijeha, najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, za čije je partnerstvo i pomoć u realizaciji načelnik općine Petrijanec Željko Posavec primio zahvalnicu od umjetničkog voditelja Kerekesh Teatra Ljubomira Kerekeša - ističu iz Općine Petrijanec.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka i tog se dana slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Načelnik općine Petrijanec Željko Posavec tom je prigodom simboličnom gestom darivao žene i čestitao Dan žena mnogobrojnim sumještankama u općini Petrijanec.