Foto klub Varaždin: Izložbom doprinijeli blještavilu blagdanskog raspoloženja koje je prisutno u gradu Foto: Foto Klub Varaždin

Foto klub Varaždin: Izložbom doprinijeli blještavilu blagdanskog raspoloženja koje je prisutno u gradu

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.12.2018. u 17:38h | Objavljeno u Društvo

U predvorju kina Gaj otvorena je godišnja izložba fotografija članova Foto kluba VaraždinObnovljeni vremeplov Varaždina“. Ova izložba uvod je u 20 godina postojanja Foto kluba Varaždin koji će članovi kluba obilježiti 2019. godine.

Iza dvadesetogodišnjeg postojanja Foto kluba Varaždin je stotine foto škola, foto radionica i drugih programskih aktivnosti iz područja fotografije. Kroz navedene aktivnosti ulazilo se u sve segmente fotografije.

- Kroz različite tehnike i različite oblike fotografskog izričaja nastalo je mnogo fotografija koje bi na slavljeničkoj izložbi u 2019. godini željeli prikazati varaždinskoj javnosti. Foto klub Varaždin redovito svake godine uz Dan Grada Varaždina upriličuje godišnju izložbu fotografija članova kluba - rekli su članovi Foto kluba.

Na izložbi „Obnovljeni vremeplov Varaždina“ prikazano je 27 fotografija deset autora. Izloženim fotografijama autori naglašavaju svoje fotografsko gledanje koje ih posebno zanima u gradu Varaždinu, te odabranim motivima kroz fotografiju nastoje prenijeti i potaknuti gledatelje da zapaze njihove nove i svježe kreativne ideje.

U najavi slavljeničke godine, članovi Foto kluba Varaždin fotografije na ovoj izložbi prepustili su svojoj uvijek znatiželjnoj kreativnoj fotografskoj mašti koja kao rezultat ističe novi fotografski zapis viđenog u gradu Varaždinu.

- Vrijeme je Adventa i stoga izložene fotografije u predvorju kina Gaj naš su doprinos blještavilu blagdanskog raspoloženja koje je prisutno u našem gradu. Na kraju moramo odati posebno priznanje brojnim mladim ljudima, djeci i svim članovima koji su proteklih 20 godina na brojnim manifestacijama kroz fotografiju uspješno prezentirali Foto klub Varaždin, a time i grad Varaždin. Isto tako zahvaljujemo Pučkom otvorenom učilištu koje nam već više godina udovoljava i daje prostor predvorja kina Gaj za godišnje izložbe Foto kluba Varaždin - kažu iz Kluba.

Foto klub Varaždin djeluje kao član Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina. Od osnutka 1999. godine Foto klub Varaždin ima jasno opredjeljenje promidžbe i razvitka tehničke kulture, širenja i poučavanja tehničko - umjetničkih područja i opće kulture, te poticanje znanja i vještina iz područja fotografije, koje imaju za cilj promicanje kreativnosti i radnog stvaralaštva posebno djece i mladeži.

- Svojim smo programima otvoreni za sve uzraste, pa su tako naši članovi od osnovnoškolaca do osoba starijih od 65 godina, i gotovo svi aktivno sudjeluju u našim vlastitim programskim realizacijama iz područja fotografije. A posebno smo ponosni na humanu crtu naših aktivnosti koju dokazujemo kroz rad s osobama s invaliditetom - dodaju.

Kroz brojne vlastite programe Foto klub Varaždin na spomenutim područjima postiže zavidne rezultate, a vrijednost i kvalitetu njihova rada potvrđuju i brojne nagrade i priznanja dobiveni u zemlji i inozemstvu za uspjehe u fotografiji, ali i doprinos u društvenom i kulturnom životu.

Tako je, između ostalog, Foto klub Varaždin dobitnik najviše državne nagrade „Faust Vrančić“, a 2014. dodijeljena im je Plaketa Grada Varaždina, javno priznanje Grada Varaždina.