FOTO: Hit u Zagrebu! - Učenici Glazbene škole u Varaždinu briljirali u kazalištu Komedija Foto: Glazbena škola Varaždin

FOTO: Hit u Zagrebu! - Učenici Glazbene škole u Varaždinu briljirali u kazalištu Komedija

M.N./V.V. | 18.2.2020. u 12:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Dvjema izvedbama u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija učenici varaždinske Glazbene škole još su jednom pokazali da se trud isplati. Mjuzikl Glazba srca mog Ivana Josipa Skendera 16. veljače 2020. po prvi puta izveden je u Zagrebu, više od godinu dana nakon njegove praizvedbe u varaždinskom Kazalištu, a malo je reći da su svi prisutni bili oduševljeni nastupom. Bilo je to nešto novo za zagrebačku publiku koja možda i nije očekivala ovako profesionalan nastup mladih pjevača i članova orkestra iz Glazbene škole u Varaždinu.

Kada se gotovo godinu dana nakon posljednje izvedbe u Varaždinu pružila prilika za suradnju sa Kazalištem Komedija, nitko nije dugo razmišljao već su svi žurno prionuli poslu i krenuli s probama. Posljednjih su mjesec dana uspješno balansirali između brojnih školskih obaveza i čestih proba, ali su još jednom dokazali svoj glazbeni talent i opravdali povjerenje  cijelog umjetničkog tima mjuzikla koji su se od samog početka zalagali da se ostvari suradnja sa zagrebačkim kazalištem. Ivan Josip Skender, poznati hrvatski skladatelj i dirigent ističe da mu je bilo zadovoljstvo napraviti mjuzikl za svoju školu kao i surađivati sa svim ovim sjajnim talentima koji su pokazali da je ovaj projekt nešto puno više od srednjoškolske produkcije.  Režiju i dramaturgiju potpisuje Marina Pejnović koja priznaje kako je bilo puno posla pred cijelom ekipom, no istovremeno, nikad joj nije bilo ljepše raditi na ostvarivanju jednog projekta poput mjuzikla s ovim mladim ljudima.

Mladim glazbenicima svojim su savjetima pomogli i glumci varaždinskog HNK-a Barbara Rocco i Robert Plemić te Ivan Čuić koji je samo radi ove izvedbe stigao iz Londona gdje trenutno živi i radi. Ivan je istaknu kako mu je rad sa cijelom ekipom predstavlja veliko zadovoljstvo te kako ni u jednom trenu nije dvoumio o svom dolasku na izvedbu u Zagreb.

Pravi je užitak bio svim sudionicima mjuzikla nastupiti „daskama koje život znače“. Glazba srca mog mjuzikl je koji oduševljava na prvu, a glazba koju izvode učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu okupljeni u orkestar djeluje toliko profesionalno i uigrano, toliko da bi mogli zaključiti da i oni igraju jednu od glavnih uloga u ovom mjuziklu. Prisutni kritičari i eminentni dramaturški stručnjaci bili su oduševljeni izvedbom učenika te su i sami istaknuli koliko su ostali ugodno iznenađeni njihovim profesionalnim pristupom i njihovom izvedbom.

Svima koji su propustili priliku da vidite izvedbu u Zagrebu, očekujte snimku izvedbe mjuzikla koja će biti emitirana na programu Hrvatske radiotelevizije.

Galerija slika