FOTO Generalna proba vatrogasaca uoči velikog jubileja privukla pažnju Varaždinaca Foto: Krešimir Đurić

FOTO Generalna proba vatrogasaca uoči velikog jubileja privukla pažnju Varaždinaca

Varaždinske vijesti | 12.6.2024. u 19:27h | Objavljeno u Društvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu u petak i subotu, 14. i 15. lipnja, organizira obilježavanje 160. obljetnice rada, u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Vatrogasnom zajednicom grada Varaždina i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Varaždina.

Svečano obilježavanja započinje u petak 14. lipnja u 16:00 sati posjetom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića varaždinskim dobrovoljnim vatrogascima i Muzeju hrvatskog vatrogastva.

Potom slijedi svečani mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila na Kapucinskom trgu te vatrogasna vježba u sklopu vježbe SIGURNOST 2024. Vježbom će se prikazati djelovanje vatrogasaca prilikom nesreće u prijevozu opasnih tvari cestovnim vozilom, kao i spašavanje osoba iz objekta zahvaćenog požarom.

Nakon vježbe, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se svečana sjednica Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, kojoj će prisustvovati najviši državni i vatrogasni dužnosnici.

U subotu 15. lipnja s početkom u 10 sati u Hotelu Turist u Varaždinu će se održati svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj će biti uručena priznanja za životno djelo u vatrogastvu, kao i nagrade za Najpothvat u vatrogastvu u 2023. godine.

Na stadionu SKUNC Sloboda u Varaždinu od 11.00 do 17:00 sati održat će se vatrogasno natjecanje Memorijal Mirko Kolarić koje će okupiti velik broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja u kategorijama vatrogasnog pomlatka, mladeži i vatrogasca. Za vrijeme trajanja natjecanja moguće je posjetiti i Muzej hrvatskog vatrogastva.

A danas je održana "generalna proba" pokazne vježbe hrvatskog vatrogastva, kojom će se u petak prikazati djelovanje vatrogasaca prilikom nesreće u prijevozu opasnih tvari cestovnim vozilom, kao i spašavanje osoba iz objekta zahvaćenog požarom. Zbog toga je i promet ovim dijelom grada za vrijeme održavanja vježbe bio zatvoren, kao što će to biti i u petak.

>> Vozači, pripazite na privremenu regulaciju prometa u Varaždinu 12. i 14. lipnja

Pogledajte u fotogaleriji kako je to danas izgledalo: