FOTO: Festival tikve na varaždinskom placu pokazao svu raskoš kraljice jeseni Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Festival tikve na varaždinskom placu pokazao svu raskoš kraljice jeseni

Varaždinske vijesti | 28.10.2017. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Veselo i šareno bilo je subotnje prijepodne na varaždinskom placu - održan je, naime, 5. Festival tikvi.

Ova kraljica jeseni pokazala je svu svoju raskoš pa su posjetitelji mogli uživati u delicijama pripravljenim od tikve, od onih dobro poznatih do onih pomalo neuobičajenih - bučinom ulju, kruhu i pogačama od tikve, čoko-bučinim košticama, ali i savijačama od maka i tikve, zlevankama, gibanicama, pitama, raznim namazima i drugim slasnim jelima koja su, među ostalima, ponudile udruge žena "Kelemen" i "Trnovečko srce".

Da je buča odličan izvor inspiracije, pokazali su kreativci koji su rezbarili i ukrašavali raznolike tikve i stvarali prava umjetnička djela, poput onih nastalih od ruku djelatnica hotela Minerva iz Varaždinskih Toplica. U ukrašavanju su se okušali i varaždinski osnovnoškolci pa su najljepši primjerci bili izloženi na današnjem Festivalu tikvi. Gradska tržnica odlučila je nagraditi sve učenike, s obzirom da su prekrasno ukrasili svoje tikve. Ipak, varaždinska 6. osnovna bila je, prema izboru komisije, najbolja pa će ona biti i dodatno nagrađena.

Osim toga, ponovno je održan i izbor najveće tikve, a pobjedu je ove godine odnio Josip Obad. Svoj doprinos jednom od najposjećenijih događaja na varaždinskoj tržnici dali su i članovi ludbreškog KUD-a Anka Ošpuh.

Dobru atmosferu subotnjeg prijepodneva pogledajte u našoj fotogaleriji...