FOTO Dodjela svjedodžbi i nagrada učenicima Elektrostrojarske škole: "Letite visoko i daleko!" Foto: Elektrostrojarska škola Varaždin

FOTO Dodjela svjedodžbi i nagrada učenicima Elektrostrojarske škole: "Letite visoko i daleko!"

VV | 13.7.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 11. srpnja u atriju Studentskoga centra Varaždin održana je svečana godišnja dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima Elektrostrojarske škole Varaždin. Najboljim učenicima završnih razreda i učenicima koji su bili uspješni na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima uručena su priznanja, knjige i novčane nagrade.

Svim se okupljenim učenicima, mentorima i roditeljima na početku obratio ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos.

- Čast mi je i zadovoljstvo na kraju školske godine, rekao bih vrlo uspješne, zahvaliti vam na suradnji i čestitati vam na svim uspjesima koje smo zajedno postigli. Zahvaljujem se svima vama i vašim roditeljima što ste odabrali ovu školu i dali nam povjerenje. Mislim da smo napravili dobar posao. Što reći? Ostat ćete zauvijek upisani u povijest naše škole, sve što ste napravili, kao i svi vaši uspjesi. Jer vaš uspjeh je i naš uspjeh. Nije nam bilo lako, ali moja poruka je da sve ono što je teško više vrijedi - rekao je ravnatelj Elektrostrojarske školeKos.

Kad se pitamo što je uspjeh, to je za svakoga od nas, kaže Kos, nešto drugo.

- Kada je u pitanju škola, uspjeh nisu jedino i isključivo samo ocjene. Škola je odgojno-obrazovna institucija te smatram da su vaši razrednici i nastavnici, zajedno s roditeljima odradili odličan posao. Ne samo da ste dobili nova znanja, nego ste postali zreliji i odgovorni ljudi, stekli ste radne navike i vrijednosti koje će vam svakako trebati u životu i na tome vam čestitam. Veselim se što možete dalje nastaviti studirati ili raditi jer vaše znanje, rekao bih slikovito, to su krila koja vam daju da letite visoko i daleko. Budite veseli i zdravi te razvijajte samopouzdanje, nemojte se bojati ni plašiti. Neka Elektrostrojarska škola ostane u vašim mislima i srcima te se s radošću uvijek vraćajte u školu - poručio je učenicima ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin.

Među nagrađenim učenicima najprije je istaknuto 40 učenika koji su u svim razredima svojega obrazovanja postigli odličan uspjeh. Osim što su nagrađeni najbolji učenici obrtničkih zanimanja prigodnim setom alata, nagrađeni su i učenici koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima. Elektrostrojarska škola može se pohvaliti s čak 10 županijskih prvaka, a nagrađeno je i 24 učenika koji su sudjelovali na državnim natjecanjima te osvojili jedno od prvih pet mjesta. Nagrađeni su i najbolji učenici na međunarodnoj razini natjecanja – u području Fizike i Robotike.

Na kraju svečanosti proglašen je najmaturant generacije – Marko Dvorski. Društvo energetičara nagradilo je najmaturanta s 4.500 kuna za odličan uspjeh i uspjehe na brojnim natjecanjima tijekom srednjoškolskoga obrazovanja.

Ukupan fond nagrada za učenike Elektrostrojarske škole Varaždin ove je godine bio 17.200 kuna. Od toga su 50% financirale su partnerske tvrtke ESŠ-a – PRO-AIT, Mobilisis i Savez energetičara Hrvatske (Društvo energetičara Varaždin), a 50 % financirala je Elektrostrojarska škola.

U svečanosti je sudjelovao rock-sastav Reckless Wings sastavljen od bivših učenika Elektrostrojarske škole koji je svojim nastupom oduševio okupljenu publiku.