U Dječjem vrtiću Varaždin širili su se mirisi prave pekare. Naime, povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, pod vodstvom zdravstvenih voditeljica Dijane Biškup i Petre Medved, mališani su postali vrijedni pekari - mijesili su tijesto, gnječili, valjali i kotrljali, a poneki brašnati prsić završio je i na nosu.
Djeca su uz pomoć odgojitelja izrađivala klipiće, peciva, pogačice i kruščiće svih oblika i veličina. Neki su klipići bili u obliku zmijica, neki srca, a neki su – ni sami ne znamo kako – ispali kao prava umjetnička djela!
- Nakon što je pekarica (naša pećnica) obavila svoj posao, cijeli je vrtić mirisao na toplinu, djetinjstvo i ljubav. Naravno, nismo samo mijesili i pekli, već i učili. Tako su mališani doznali da žitarice poput pšenice, kukuruza, raži i zobi nisu samo ukusne, već i jako važne za naše zdravlje: daju nam energiju za igru i učenje, bogate su vitaminima B skupine i vlaknima koje pomažu probavi te čuvaju srce i snagu mišića - ističu u Dječjem vrtiću Varaždin.
Uz veselje koje se vrtićem širilo kod pripreme pekarskih proizvoda, najviše sreće uzrokovala je - degustacija. Kad su se klipići ohladili, nestajali su brzinom svjetlosti uz široke osmijehe i mrvice posvuda!
- Naši mali pekari naučili su da se rad i strpljenje uvijek isplate, osobito kad rezultat tako fino miriši i još bolje prija - zaključuju u Dječjem vrtiću Varaždin.
