FOTO Članovi varaždinskog HDZ-a u Domu za starije čestitali Majčin dan Foto: HDZ Varaždin

FOTO Članovi varaždinskog HDZ-a u Domu za starije čestitali Majčin dan

Varaždinske vijesti | 7.5.2022. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina ove subote posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin te uoči obilježavanja Majčinog dana, korisnicama Doma poklonili cvijeće.

- Naša zlatna generacija, posebice oni koji svoje zlatne godine provode u domu, u posljednje je dvije pandemijske godine možda na najteži način bila pogođena radi protuepidemijskih mjera koje smo morali uvesti kako bi ih zaštitili. Korisnicima domova bili su ograničeni kontakti, posjete i druženja te je njihova svakodnevica bila ispunjena golemim osjećajem usamljenosti i izoliranosti. Danas smo ih nakon dugo vremena razveselili posjetom te naše sugrađanke povodom Majčinog dana darivali cvijećem. Sada je više nego ikad potrebno uključiti ih u život zajednice i potaknuti senzibilitet mlađih generacija prema njima. Možda je Majčin dan prilika da iz duboke zahvalnosti prema svemu što su nam pružile u životu, razmislimo kako i što – mi kao pojedinci, ali i kao društvo, možemo učiniti da našim majkama, bakama, prabakama, ali naravno i očevima i djedovima, osiguramo kvalitetno, zdravo i sretno starenje - rekao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan.

- Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina svojom će aktivnom politikom i djelovanjem i dalje inicirati, potencirati i podržavati sve aktivnosti, odluke i promjene koje mogu doprinijeti boljem položaju naših starijih sugrađana u gradu Varaždinu. Skrb o starijim osobama mora biti jedan od prioriteta gradske vlasti - napominju iz varaždinskog HDZ-a.

Uz članove varaždinskog HDZ-a, Dom za starije i nemoćne osobe posjetila je i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.