FOTO Brojni iz Varaždinske županije sudjelovali u koloni sjećanja u Vukovaru

VV | 18.11.2021. u 15:25h | Objavljeno u Društvo

Kao što je to postao običaj da se 18. studenog kada se na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, mnogi ljudi zapute prema Vukovaru da sudjeluju u koloni sjećanja, među njima su bili i mnogi stanovnici Varaždinske županije pa tako i mnogi preživjeli branitelji kao i neki koji su sudjelovali u obrani Vukovara prije pada pod srpskom agresijom.

U obrani grada Vukovara poginulo je 11 policijskih službenika - pripadnika Policijske uprave Varaždin, dok se 4 policijskih službenika vode kao nestale osobe.

Ivica Nerer, bivši pripadnik 7. gardijske brigade "Puma" te član Udruge veterana 7. gardijska brigada "Puma" i još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e, 2. oklopno mehanizirane bojne „Pume", krenuo je jučer na put biciklom od Varaždina do Vukovara dug 300 km te je stigao danas na Trpinjskoj cesti.

U Trpinjskoj cesti je delegacija Varaždinske županije predvođena županom Anđelkom Stričakom te predsjednikom županijske skupštine Josipom Križanićem, a tamo su se našli i pripadnici Udruge veterana 7. gardijska brigada "Puma" kao i varaždinski husari te članovi građanske garde.

Galerija slika