FOTO Blagdanski duh u I. OŠ Varaždin: od tematskih radionica do pričanja božićnih priča uz čaj Foto: I. OŠ Varaždin

FOTO Blagdanski duh u I. OŠ Varaždin: od tematskih radionica do pričanja božićnih priča uz čaj

VV | 19.11.2023. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Iako je do božićnih i novogodišnjih blagdana ostalo nešto više od mjesec dana, I. OŠ Varaždin već je zasjala u božićnom štihu.

Radionica_izrade_cestitiki_3.jpg

Kao i svake godine, učenici i učitelji I. OŠ Varaždin raduju se blagdanima koje obilježavaju na prigodan i djeci zanimljiv način. Ove godine, pripremljeni su posebno bogati sadržaji u kojima mogu sudjelovati svi učenici škole, izvijestili su iz I. OŠ Varaždin.

Radionica_izrade_cestitiki_7.jpg

Tako će se od sredine studenog pa sve do sredine prosinca svake srijede provoditi tematske božićne radionice za učenike koje osmišljavaju i provode učiteljice Dina Zebec i Sonja Tušek-Podobnik. Tijekom radionica učenici će izrađivati božićne čestitke, viseći ukras orašar, dekorativni i viseći gnom te makrame boriće koji će se prodavati na humanitarnom božićnom sajmu posljednjeg tjedna prije blagdana. 

Radionica_izrade_cestitiki_3.jpg

Osim toga, učenike očekuje i niz drugih prigodnih aktivnosti koje će se provoditi u školi, a najmlađi će se posebno radovati čitanju božićnih priča uz čaj, božićnim priredbama te božićnim filmovima.

Radionica_izrade_cestitiki_10.jpg

- Osim stvaranja blagdanskog ugođaja, aktivnosti koje će se realizirati tijekom radionica dodatno će doprinijeti nastavku jačanja životnih vještina koje su učenici ove varaždinske škole usavršavali tijekom Erasmus projekta "Vseživljenske vešćine“, a iako je projekt završio, to kontinuirano rade i dalje - kažu u I. OŠ Varaždin.