FOTO Balonaška fešta u Prelogu i ove godine privukla brojne posjetitelje! Foto: WTF Events

FOTO Balonaška fešta u Prelogu i ove godine privukla brojne posjetitelje!

VV | 7.9.2023. u 17:15h | Objavljeno u Društvo

Tri dana festivala balona, ukupno šest letova, ali i dva spektakla noćne iluminacije i odlični koncerti, u Prelog su proteklog vikenda privukla desetke tisuća posjetitelja. Šareni baloni na vrući zrak iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije ali i iz Nizozemske, Luksemburga i Latvije samo su mali dokaz posjećenosti ove mlade, ali nevjerojatno popularne manifestacije.

- Naše skromne procjene su da je Prelog proteklog vikenda posjetilo preko 30.000 ljudi. Ostvarili smo ukupno šest letova, dva predivna spektakla noćne iluminacije, koncerti Vesne Pisarović i Nene Belana bili su odlično posjećeni, a nama najdraži dio je bio pogled na nasmijana lica brojnih obitelji, mladih i općenito pozitivne realcije posjetitelja - rekao je Krešo Biškup, organizator festivala koji se zahvalio Gradu Prelogu, gradonačelniku Ljubomiru Kolareku i svima koji su prepoznali ovu ideju i podržali provedbu 2. Festivala balona na vrući zrak.

Igor Mikloušić, organizator festivala istaknuo je kako im je želja pokazati svima koliko je ovaj dio Hrvatske prekrasan za doživjeti - iz balona.

- Pritom ne mislim samo na posjetitelje i turiste već i na strane balonaške ekipe koje nas posjećuju i od kojih većina odlučuje nakon festivala produžiti svoj boravak u Hrvatskoj. Prizori koje su posjetitelji i timovi doživjeli, tisuće fotografija balona nad Međimurjem koje se dijele na društvenim mrežama, kao i najave svih da se žele vratiti i iduće godine, nama su pokazatelj uspjeha ove manifestacije - rekao je Mikloušić.

Organizatori najavljuju nova iznenađenja vezana uz balone u Međimurju, a za 2024. godinu planiraju još više balona, puno novosti i poboljšanja same balonaške fieste, ali i cijelog popratnog programa.