FOTO Advent kroz umjetnost:  "Svečanost svjetla” u izlozima galerije K10 u Kukuljevićevoj ulici Foto: Krešimir Đurić

FOTO Advent kroz umjetnost: "Svečanost svjetla” u izlozima galerije K10 u Kukuljevićevoj ulici

Julijana Marčec | 28.11.2021. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu izložbenog programa Ceramica multiplex 2021 u galeriji K10 u Kukuljevićevoj ulici otvorena je izložba "Svečanost svjetla”.

Riječ je o izložbi iz ciklusa Kerameikon & prijatelji na kojoj je svoje radove izložilo devetnaest članova i prijatelja Hrvatskog keramičarskog udruženja. Radove na temu svjetla hrvatskih i slovenskih autora odabrala je autorica koncepcije i kustosica izložbe Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka.

- Višeslojnu priču vezanu uz advent i uz temu svjetla umjetnici-keramičari vizualno su transkribirali u izložbi „Svečanost svjetla“ kreativno i maštovito, odgovorivši na zahtjevni izazov umjetnički nadahnuto i autorski autentično. Obuhvaćajući sve kao suvremenu, slobodnu interpretaciju u duhu današnjeg vremena i u skladu sa suvremenom umjetničkom praksom, koja upravo mediju svjetla pridaje iznimnu važnost zbog njegova čudesnog utjecaja na oblikovne metamorfoze volumena i prostora – rekla je Višnja Slavica Gabout o ovoj izložbi koju Kerameikon tradicionalno priređuje u vrijeme Adventa u izlozima varaždinske galerije.

Izložba se može pogledati sve do 6. siječnja 2022. godine, a svoje će radove u izlozima predstaviti: Helena Angelski, Sapana Gandharb, Tatjana Gomboc Jerman, Radovan Gregorčič, Ana Hanzel i Darinka Lapajne iz Slovenije te Sandra Ban, Štefanija Baranašić, Nada Benc Štuka, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Gordana Labaš, Mirjana Marenić, Vlasta Pastuović Aleksić, Nikolina Rodić Grgac, Nataša Sikora, Sanja Stani, Zdenko Šlibar i Klaudia Vukman iz Hrvatske.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Označeno u
Galerija slika