FOTO 250 sudionika na tradicionalnom siječanjskom pješačenju DŠR-a Lančić-Knapić

Varaždinske vijesti | 16.1.2024. u 13:48h | Objavljeno u Društvo

Planinari, izletnici i rekreativci masovno su se odazvali pješačenju koje je DŠR Lančić-Knapić u nedjelju, 14. siječnja, organizirao na stazi od Knapića, preko Pišća i Risja do Žganog vina i natrag.

Riječ je rekreacijskoj akciji koju DŠR tradicionalno organizira na Sveta tri kralja, ali koja je, zbog kiše, bila pomaknuta za tjedan dana.

O popularnosti ove zimske akcije dovoljno govori podatak da se na startnoj poziciji kod društvenog doma u Knapiću okupilo oko 250 sudionika iz cijele Varaždinske, Međimurske i okolnih županija.

Nakon pozdravnih riječi dopredsjednika DŠR-a Žarka Hrkača, svi oni u dobrom su se raspoloženju uputili na 9 kilometara dugo pješačenje. I ovoj akciji pridružio se zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić te otpješačio cijelu rutu.

Velikom odazivu i vedrom raspoloženju svakako je pogodovalo ugodno vrijeme pa je prva ovogodišnja rekreativna šetnja protekla u ugodnom druženju.

Rekreativce DŠR-a Lančić-Knapić tradicionalno bije glas dobrih domaćina, što su ponovno potvrdili kod prepuna stola na Žganom vinu, gdje je izletnike dočekala obilna okrepa.

U istom tonu nastavljeno je i nakon povratka u Knapić, gdje su u mjesnom društvenom domu snage povratili gulašom od divljači te zabavu, sve do 18 sati, nastavili druženjem uz glazbu tamburaškog sastava Mamurluk.

Ovom manifestacijom DŠR Lančić-Knapić na najbolji je način otvorio svoj ovogodišnji kalendar rekreativnih manifestacija za sve generacije. Među njima je upravo ovo pješačenje laganom rekreativnom stazom, pogodnom za sve dobne skupine.

Upravo to i jesu razlozi zbog kojih je ovu manifestaciju i ovoga puta podržao Grad Ivanec, a podupire je i gradskaTuristička zajednica.

Galerija slika