FOI povezuje Hrvatsku i Francusku - novi sporazumi s eminentnim fakultetima u Francuskoj Foto: FOI

FOI povezuje Hrvatsku i Francusku - novi sporazumi s eminentnim fakultetima u Francuskoj

Varaždinske vijesti | 30.10.2018. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Fakultet organizacije i informatike (FOI) kontinuirano jača partnerske odnose sa stranim visokoškolskim ustanovama s ciljem kontinuiranog razvoja vlastitih programa, unaprjeđenja istraživačkog rada i pružanja internacionalnog iskustva te trenutno ima potpisane partnerske sporazume s tri francuske ustanove: École d'ingenieurs du monde numérique (ESIEA), École pour l'Informatique et les nouvelles Technologies (EPITECH) i Université Paris-Est Créteil (UPEC).

Samo ove godine FOI će kroz akademsku godinu, u nastavni proces uključiti više od dvadesetak francuskih studenata, naravno uz ostale dolazne studente, a za koje će se održavati nastava na engleskom jeziku. Njihov dolazak i integracija u nastavu sa domaćim studentima doprinijet će i internacionalizaciji kod kuće za naše studente.

Kako bi partnerske institucije ojačale suradnju, direktorica ESIEA-inog Ureda za međunarodnu suradnju Susan Loubet u svibnju je posjetila FOI te je u okviru Dana međunarodne suradnje predstavila mogućnosti studiranja na ESIEA-i, a djelatnice FOI-ja Ivana Fojs i Ana Horvat u listopadu ove godine posjetile su ESIEA-in Forum International gdje su prezentirale mogućnosti studiranja na FOI-ju pred stotinjak studenata. Na ovaj su način hrvatski i francuski studenti iz prve ruke dobili sve informacije koje su ih zanimale o studiju u Francuskoj i u Hrvatskoj. Za vrijeme svog posjeta, djelatnice FOI-ja sudjelovale su na sastanku s ESIEA-inim Uredom za međunarodnu suradnju i profesorima s ciljem razmjene primjera dobre prakse i identificiranja novih mogućnosti za projektnu i znanstvenu suradnju.

ESIEA i FOI njeguju dobre odnose već dugi niz godina, u posljednje vrijeme dvoje profesora s ESIEA-e u srpnju je održalo radionicu naziva Steganography u okviru ljetne škole FSec IoT Summer Hacking School, a FOI-jev asistent dr. sc. Boris Tomaš će u studenom održati radionicu na ESIEA-i u Lavalu. Također, dvoje studenata FOI-ja u srpnju je sudjelovalo na EPITECH-ovoj ljetnoj školi "EPITECH Summer Bootstrap" u Parizu i Marseillesu.

Izvrsnost FOI-ja prepoznali su i francuski studenti, pa je tako na FOI-ju na Erasmus razmjeni petoro studenata s EPITECH-a, dok će u ljetnom semestru doći trinaestero studenata s ESIEA-a.

Suradnja će se nastaviti i u sljedećoj akademskoj godini na temelju potpisanih partnerskih sporazuma i dugoročnog plana razmjene naših i njihovih studenata i nastavnika.

foi_-_International_Ivana_Fojs.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci