Fani Solomun: Za mene je pisanje pjesama proces izmišljanja priče Foto: Martin Novosel

Fani Solomun: Za mene je pisanje pjesama proces izmišljanja priče

VV | 13.9.2021. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

U ova izazovna vremena, izazvana epidemijom koronavirusa, teško je započeti bilo što pa čak i sa skromnim uspjehom, a upravo je svoju solo glazbenu karijeru usred epidemije započela varaždinska pjevačica, glazbenica i kantautorica, Fani Solomun. Do sada je na svom Youtube kanalu izdala tri pjesme. Debitirala je svoju solo karijeru s pjesmom “Svaki kut” 18. listopada, a nakon toga je izdala još pjesme “Sama” i “Dalija” (Big Sky). Sve tri pjesme su prikupile preko 10 tisuća pregleda. Pjevanjem se počela baviti još od malena, unatoč tome što ne proizlazi iz glazbene obitelji.

- Upisala sam se u glazbenu školu jer sam još od vrtića konstantno pjevala pa od malena imam tu ljubav prema glazbi i to se prirodno tako nastavilo. Dulji niz godina sam pjevala u glazbenom sastavu Trio Decoro s druge dvije cure i nastavila je ljubav i na fakultetu (logopedija) te samo prije nešto više od godinu dana odlučila da idem u kantautorske vode i to me za sada najviše drži. Nemam glazbenike u obitelji, ali su prepoznali u meni talent i ljubav prema glazbi. Meni su zapravo svi u obitelji sportaši - objasnila je Solomun, kćerka poznatog golmana nekadašnjeg NK Varteksa, Ivice Solomuna.

Trio Decoro

U glazbenoj školi je svirala klavir, ali je pjevanje ipak ostala glavna ambicija, a njen prvi izlazak u glazbene vode krenuo je sa sastavom Trio Decoro koji e kao ideja došla dok je pjevala s Lovorkom (klavijature) i Zrinkom Ivanković u crkvenom zboru Svetog Josipa na Banfici. Kada je Trio Decoro završio s aktivnostima, krenula je želja za samostalnim projektom.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...