Ekipa "Siriusa" uspješna na Državnom izviđačkom orijentacijskom natjecanju i Državnoj izviđačkoj ligi Foto: OI Sirius

Ekipa "Siriusa" uspješna na Državnom izviđačkom orijentacijskom natjecanju i Državnoj izviđačkoj ligi

Varaždinske vijesti | 16.10.2019. u 08:28h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski i čakovečki izviđači okupljeni u Odredu izviđača "Sirius" sudjelovali su na Državnom izviđačkom orijentacijskom natjecanju (DION), održanom od 4. do 6. listopada u Kutini.

Ekipa "Jazavci", sastavljena od izviđačkih voditelja, uglavnom srednjoškolaca i studenata iz Čakovca i Varaždina (Marija Varga, Ema Dravec, Maja Kekez, Marko Novak te Marko Srpak), u starijoj kategoriji osvojila je odlično 3. mjesto u konkurenciji od 15 ekipa iz cijele Hrvatske. Još veći uspjeh je u tome da je ova ekipa, nakon održanog zadnjeg kola u Državnoj izviđačkoj ligi 2018./2019., završila na 2. mjestu od ukupno 10 ekipa te zasluženo osvojila pehar i medalje.

Osim članova koji su sudjelovali na DION-u, u prethodnim kolima lige sudjelovali su i Bruno Fišter i Tamara Halabarec iz družine iz Čakovca. Ova se ekipa prvi put u ligi natjecala u starijoj kategoriji (stariji od 16 godina) te tradicionalnim izviđačkim orijentacijskim i topografskim disciplinama kao što su skica terena, skica dijela puta, profil terena, kroki, dnevnik prijeđenog puta, konstrukcija na karti te disciplinama preživaljavanja u prirodi i prvoj pomoći.

- Ovime završava jedan ciklus te se nadamo da će uspjesi natjecateljima biti pokretač za još jednu dobru natjecateljsku i izviđačku godinu - istaknuo je starješina odreda Marjan Pavić.

izvidjaci_sirius_3.jpg

izvidjaci_sirius_2.jpg

izvidjaci_sirius_1.jpg