Dobitnik/ica dvije ulaznice za 4. UPS Fest u Areni Varaždin je...

VV | 6.7.2022. u 09:17h | Objavljeno u Sponzorirano

Sretna dobitnica dviju ulaznica je Karolina Ismajlovski. Čestitamo!

UPS fest je zamišljen kao druženje i natjecanje kućnih pivara. Koncept festivala je vrlo jednostavan - pivari kuhaju pivo i nude ga posjetiteljima festivala koji sve što trebaju je osigurati čašu za degustiranje - ulaznicu za ovaj “all-you-can-drink” događaj. Festival je jedinstvena prilika da se isproba puno (gotovo 100-tinu) različitih piva kako po stilovima tako i kvaliteti koja u svakom slučaju znatno odskače od komercijalnih piva.

Prvi UPS fest održan je 2017. godine, a ovo je njegovo 4. izdanje, nakon dvogodišnje pandemijske stanke. Kao natjecateljski festival ima i svoje zvijezde. Prvu pobjedu odnio je Velimir Horvat iz Poznanovca koji je svojim „Stoutom sa okusom maline“. 2018. godine je od 187 prijavljenih piva - status pobjednika odnio je „Londonski tapir“, English porter pivo pulskog kućnog majstora piva Bojana Grdinića dok je 2019. godine prestižna titula za najbolje pivo (u stilu belgian blond ale) otišlo u Osijek Ivanu Erdeljiću. Po njegovoj je recepturi u prvoj pandemijskoj godini u ograničenoj seriji u pivovari „Lepi dečki“ napravljeno i naše prvo festivalsko „best of show“ pivo.

Osim za pivare na festivalu se održavaju i tri natjecateljska događaja za posjetitelje. Prvi je “Beer mile” - utrka koju prema međunarodnim pravilima trči 30 najspremnijih pivoljubaca koji se natječu u trčanju pivske milje (4 kruga po 402m) uz obvezu da na ulasku u svaki krug popiju 0,33l piva - do zadnje kapi! Drugo je natjecanje u ispijanju ljutog piva - festivalskog piva “začinjenog” ljutim ekstraktima čilija za najhrabrije i – najizdržljivije! Novost ove godine je i natjecanje u “eksanju” pa ćemo saznati i tko može najbrže popiti pivo!

U cijenu festivalske ulaznice uključena je pivska gastronomsku ponuda za sve posjetitelje sa kupljenom ulaznicom, te glazbeni program koji se održava do kasnih noćnih sati! Za dobru atmosferu zadužen je radijski voditelj i DJ - Ante Ljubičić.

Festival se prve tri godine održao u prekrasnom ambijentu lovačkog doma u Nedelišću dok se ove godine seli na novu atraktivnu lokaciju uz Arenu Varaždin. Koncept i program festivala odvijat će se u subotu, 9. srpnja, s početkom u 15:00 sati po poznatom protokolu, a Udruga pivara Sjever svojim će gostima pružiti i nekoliko iznenađenja – posebice u ponudi novih vrhunskih receptura piva koje su pune dvije godine čekale ugledati svjetlo dana i žednu publiku!

O udruzi

Udruga pivara Sjever ima za cilj promicanje, izučavanje, razvitak, unapređenje te širenje kulture kućne izrade piva kao hobija.

Udruga je osnovana 2017. godine i trenutno okuplja 40-ak zaljubljenika u kućno pivarstvo. Naši su članovi iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske, a naše se aktivnosti zasnivaju na prezentacijama tehnologije izrade piva i degustacijama proizvoda naših članova. Sudjelujemo i na raznim natjecanjima (u Hrvatskoj i široj regiji) gdje naša domaća piva osvajaju hvalevrijedna priznanja i medalje.