Dječji žiri 7. međunarodne revije filmova za djecu najboljim filmom proglasio "Amelie u bijegu" Foto: CZK Čakovec

Dječji žiri 7. međunarodne revije filmova za djecu najboljim filmom proglasio "Amelie u bijegu"

Varaždinske vijesti | 9.3.2019. u 15:03h | Objavljeno u Društvo

U sklopu 7. međunarodne revije filmova za djecu, održane u Centru za kulturu Čakovec od 4. do 7. ožujka, prikazano je osam filmova za djecu, od čega sedam europskih i jedan meksički.

Dječji žiri u sastavu učenika III. osnovne škole Čakovec (Hugo Mađarić, Rahela Posavec, Bianca Strbad i Ema Škrobar) pozorno je odgledao sve filmove ovogodišnje Revije i najboljim proglasio film "Amelie u bijegu".

- Najboljim filmom 7. međunarodne revije filmova za djecu proglašavamo AMELIE U BIJEGU/AMELIE RENNT, njemačkog redatelja Tobiasa Wiemanna. Film prati dio odrastanja jedne mlade, hrabre i čvrste djevojke koja je oboljela od astme. Zbog bolesti odlazi u Alpe te se u njenom životu događa velika promjena. U blizini klinike upoznaje dječaka s kojim kreće u ljubavnu avanturu i upoznaje novu sebe, suočava se sa bolešću koju prije nije htjela prihvatiti. Film ima elemente humora, romantike, drame i avanture. Smatramo da je film prikladan za sve uzraste jer prikazuje realne probleme tijekom odrastanja s kojima se susreću djeca diljem svijeta - stoji u obrazloženju odluke žirija.

Rang lista dječjeg žirija:
1. AMELIE U BIJEGU
2. DJEČAK S PLANINE
3. STARI MOMCI
4. VADŽDA
5. MOJ DIDA JE PAO S MARSA
6. SKRIVENO BLAGO
7. GAJIN SVIJET
8. PAT I MAT 2