Dejan Levačić iz Čakovca osmislio parfem od - bučinog ulja i oraha! Foto: Dejan Levačić; VV arhiva

Dejan Levačić iz Čakovca osmislio parfem od - bučinog ulja i oraha!

Varaždinske vijesti | 15.4.2018. u 15:03h | Objavljeno u Društvo

Da je domaće bučino ulje zdravo i ljekovito, to smo već odavno znali, jer obiluje željezom, manganom, magnezijem, bakrom, cinkom i selenom te vitaminima C, E, D, K i B, a osim orašastog okusa, jelima daje i specifičnu aromu.

Od sada imamo i parfem s glavnom notom bučinog ulja i oraha! Kreirao ga je Dejan Levačić, koji kaže da će parfem biti osvježenje tijekom ovog ljeta.

Levačić je Čakovčanin koji se bavi proizvodnjom personaliziranih parfema, i to ne samo za osobe, nego i gradove, manifestacije i druga događanja. Kopriva, tartufi, maslina, aronija, katruže, konjak, med, vanilije, piljevina, indijska konoplja... tek su neki od sastojaka njegovih parfema.

Na upit zašto se odlučio na kreaciju parfema od bučinog ulja, kaže da su dva važna razloga koje je već dugo razmatrao. Prvi je taj da je bučino ulje nezaobilazan proizvod u domaćinstvima koje svakodnevno koristimo, kao i to da svi poznati kuhari i restorani koriste bučino ulje kao dodatak jelima.

- Povezao sam ta dva segmenta i kreirao Bučino perfume, koji ima svoju priču o domaćem proizvodu kojeg je moguće pretočiti u jednu lijepu kreaciju, punu osvježenja, koja nije nametljiva, a koja se može koristiti tijekom cijele godine. Kažu i to da bučino ulje ima i niz drugih unisex kvaliteta, pa je i sama kreacija smještena u taj segmenat - kaže Levačić.

Parfem koji nosi ime "Bučino" iznenađujuća je, ali i pomalo očekivana kreacija Dejana Levačića, jer poznato je da isključivo kreira parfeme koji imaju poveznicu prema domaćoj autohtonoj biljci, proizvodu ili manifestaciji.

dejan_levacic_-_parfemi_2.JPG

dejan_levacic_-_parfemi_3.JPG