Danijela Treska - jedna od osam nominiranih udomitelja s područja cijele Hrvatske

Varaždinske vijesti | 17.6.2021. u 15:15h | Objavljeno u Društvo

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini.

Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska. Nominacija je podržana preporukom od strane čelnika Varaždinske županije.

Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina. U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli uteškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji.

Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof
isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima ona zasigurno daje izrazit doprinos
unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice.

Dodjela nagrada održala se jučer u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Danijela Treska bila je jedna od ukupno osam nominiranih udomitelja s područja cijele Republike Hrvatske.

Iako je ukupno pet dodijeljenih nagrada ove godine otišlo u ruke udomitelja za djecu, sama nominacija je veliki uspjeh za udomiteljicu Danijelu Treska.