Dani Županije: "Druženje s poduzetnicima", revija, ali i odlazak u srednji vijek i smotra folklora

Varaždinske vijesti | 6.9.2018. u 10:51h | Objavljeno u Društvo

Danas, 6. rujna, počinju Dani Varaždinske županije.

Atraktivne programe – događanja koja će se odvijati do nedjelje 9. rujna najavili su na konferenciji za novinare u Županijskoj palači posebna savjetnica župana i predsjednica TZ-a Varaždinske županije Natalija Martinčević, Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Ivana Ipša, VOP portal i VOP digitalna marketinška agencija, Mihael Negovec, zapovjednik husarske garde Varaždinske županije, Dragutin Košćak, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i Luka Borščak, predsjednik Udruge „Viteški red Sv. Nikole“.

- U subotu počinju programi u kojima mogu uživati svi građani, od najmanjih do najstarijih. Husarska garda Varaždinske županije će u 10 sati ispred Županijske palače obaviti prijavak županu. Nakon toga u atriju Palače počinje „Druženje s poduzetnicama“ u organizaciji Ivane Ipše iz VOP portala i VOP digitalne marketinške agencije u sklopu kojeg će predstaviti svoje proizvode i usluge, a imat ćemo i bussines caffe. S našim poduzetnicama ćemo razgovarati o problemima, ali i inicijativama te kako im Županija može pomoći. Bit će to vrlo zanimljivo i pozivamo naše građane da dođu u atrij i pogledaju što naše poduzetnice i obrtnice proizvode i rade – istaknula je Natalija Martinčević.

Sve do 13 sati poduzetnice iz Varaždinske županije u atriju Županijske palače izlagati svoje kreativne i unikatne proizvode, koji će se moći i kupiti.

- Modne kreacije izložit će Nevenka Mezga iz VuNene, unikatne poklone Draženka Pohulek, keramiku Fedra Pavelić, rukotvorine Spomenka Trojak, licitarske proizvode Valentina Gladović-Nedić iz svjećarsko-medičarskog obrta „Slavica“, a medenu rakiju OPG Franić – rekla je Ivana Ipša.

Poslijepodne prava poslastica za ljubitelje mode – modna revija na kojoj će kreacije domaćih dizajnerica nositi poduzetnice iz Varaždinske županije. Revija će početi u 19 sati.

- Ovo neće biti klasična modna revija, jer će kreacije naših varaždinskih dizajnerica nositi same žene poduzetnice i obrtnice, a očekuje nas i zanimljiv glazbeni program s temama mjuzikla – napomenula je Natalija Martinčević.

Svoje kreacije predstavit će Ana Kraš (AK), Snježana Radev (Brokat), Blaženka Roth (Broth), Melita Kukec (Kookabee design), Ivana Kuzminski (Kuzminski dizajn) i Željka Vidović (Ellera).

- Kreacije će nositi: Barbara Planinc (obrt za masažu “Mali Buddha”), Nikolina Perkušić (Hotel i salon za pse Nina), Samira Huzjak (EBIT knjigovodstveni servis), Nevenka Mezga (VuNena&Eroticom – handmade filcani proizvodi i trgovina), Ljiljana Culek (Turistička agencija Lily tours), Snježana Jagačić (Škola stranih jezika 'PRIX-FIXe' i Univerzalna sportska škola junior), Ivana Ipša (Vop portal Varaždin & Vop digitalna marketinška agencija), Martina Jerbić Cecelja (ravnateljica i ginekologinja Poliklinike za ginekologiju i opstetriciju te psihijatriju NANNA), Karmen Rutić (Autolimarija Rutić), Gordana Kušar (Goga gluten free slastice i pekarski proizvodi), Nataša Ilić (ISN tekstil proizvodnja modnog donjeg rublja i trikotažnih artikala) i Andreja Saiu Večerić (obrt “Plin, para, grijanje” obrt za instalaciju vodovoda, plina, grijanja i klimatizacije) – najavila je Ivana Ipša.

Cilj je promovirati naše žene poduzetnice.

Za frizure će biti zaduženi frizerski saloni Baroque, Tina, Gloss, Ana, Daliborka i Learta, a manekenke će uljepšavati vizažisti iz salona ljepote Artistic - nails&beauty studio te Beauty Salon by Jelena Hrupek.

U nedjelju, 9. rujna, čekaju nas novi programi. Viteški red sv. Nikole priprema atraktivan program koji će se u atriju Županijske palače održavati od 9 do 12 sati.

- Izvest ćemo igrokaz za djecu „Traži se vitez hrabar“, a ujedno i prikaz srednjovjekovne ratne taktike štitozida (eng.shieldwall), prikaz Božjeg suda koji se često koristio u sudskim sporovima. Na kraju programa će jedan od štitonoša na prigodnoj ceremoniji biti proglašen vitezom. Uz sve to, održavat će se i streličarska radionica na kojoj će se djeca moći okušati u gađanju lukom i strijelom – najavio je Luka Borščak, predsjednik udruge Viteški red sv. Nikole.

Istoga dana, u nedjelju, 9. rujna, u 17 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu počinje 15. Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije. Iz Novog Marofa poletjet će i balon koji je oslikan upravo Rabuzinovim motivima.

Dodajmo da će danas, 6. rujna, u Varaždinskoj katedrali u danas u 18 sati biti služena sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, a nakon mise, prema najavama direktora Turističke zajednice u zrak će se dignuti i balon na vrući zrak jedini u svijetu oslikan umjetničkim djelom.