Dani performansa: od 16 pristiglih radova u službenoj selekciji osam

J.Š./ Varaždinske vijesti | 4.11.2020. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Gradski muzej Varaždin od danas, 4. studenog objavljivat će na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama žirirane radove pristigle na natječaj raspisan za 19. Dane performansa.

Žiri u sastavu: Branko Franceschi, Elizabeta Igrec i Ivan Mesek od 16 pristiglih radova malo "liberalnijom rukom" u službenu selekciju propustio je njih osam.

Umjetnici šireg shvaćanja tog pojma (perfomeri, slikari, glazbenici, akrobati pa i stand-up komičari) odreagirali su na tematski poticaj "Izdržati!" različitim promišljanjem zadane forme performansa u obliku videozapisa u maksimalnom trajanju od tri minute.

Osam odabranih performansa prikazivat će se idućih osam dana (svaki dan po jedan), a posljednja tri među njima ujedno su i radovi triju autora, dobitnika triju jednakovrijednih nagrada u novčanom iznosu od 2500 kuna.

Podsjetimo, organizator 19. Dana performansa Gradski muzej Varaždin raspisao je natječaj za radove nastale u videozapisima jer se ovogodišnje izdanje Performansa zbog nepovoljne epidemiološke situacije nije moglo održati uživo pred publikom, pa će se umjesto toga realizirati u virtualnom prostoru.

Označeno u