Članovi Kluba mladih Ivanec čistili buduće društvene prostore Foto: Grad Ivanec

Članovi Kluba mladih Ivanec čistili buduće društvene prostore

Varaždinske vijesti | 7.12.2019. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

Članovi Kluba mladih Ivanec proveli su akciju čišćenja prostora bivšeg Retro bara u Nazorovoj ulici, koji je izgorio u podmetnutom požaru prije dvije godine.

Objekt je u međuvremenu djelomično obnovljen, a kako bi uskoro trebali početi radovi na nastavku rekonstrukcije zgrade, koja bi u konačnici trebala rezultirati uređenjem prostora koje je Grad Ivanec odlučio dati na raspolaganje udrugama koje okupljaju mlade i gradskim kulturnim udrugama, skupina mladih radnom akcijom odlučila je dati svoj prilog planiranim aktivnostima.

- Uspjeli smo očistiti unutrašnjost cijele zgrade, čak i podrum koji je bio u katastrofalnom stanju. Tvrtka ISF osigurala nam je zaštitnu opremu i alat, dok je Ivkom odvezao veću količinu prikupljenog mješovitog i građevinskog otpada - poručio je potpredsjednik Kluba mladih Ivanec Marko Friščić, mladi arhitekt koji pokazuje i velik profesionalni interes za projektiranje budućeg prostora i njegove namjene.

Što se tiče daljnjih radova, još ove godine predviđeno je da se u prvoj fazi postave sve instalacije (elektrotehničke, strojarske, voda i odvodnja) te da se u unutrašnjosti obavi dio građevinsko-obrtničkih radova. Investitor je Grad Ivanec, koji je u međuvremenu za sve navedene radove proveo javnu nabavu te posao dodijelio tvrtki ISF iz Ivanca. Vrijednost radova u ovoj fazi je 812.500 kuna.