Članice Interesnog odbora žena Reformista posjetile Dom za žrtve obiteljskog nasilja Foto: Reformisti

Članice Interesnog odbora žena Reformista posjetile Dom za žrtve obiteljskog nasilja

Varaždinske vijesti | 18.12.2022. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i u okviru 16-to dnevnih aktivnosti u prosincu, vezano na ukazivanje nužnosti nulte tolerancije prema nasilju, Interesni odbor žena Narodne stranke – Reformisti Gradske organizacije Varaždin posjetio je žene, žrtve nasilja, u Domu za žrtve obiteljskog nasilja "Utočište Sv. Nikola" koje borave tamo sa svojom djecom.

- Ovaj hrabri korak kojeg su učinile nije bio nimalo lak, ali je svakako bio nažalost nužan, stoga smo im malim znakom pažnje željeli uljepšati ovaj mjesec mira, ljubavi i darivanja. Djeci su uručeni prigodni pokloni, a ženama žrtvama nasilja ovom posjetom htjele smo dati podršku i posebno naglasiti da nisu same – rekla je Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora žena Reformista Varaždin.

- Interesni odbor žena zalaže se za donošenje Nacionalne strategije na nivou države i za strože kažnjavanje nasilnika. Bitni pomaci bili bi učinjeni kada bi se ratificirana Istambulska konvencija zaista počela i provoditi. U većini slučajeva tada zlostavljanu i prestrašenu ženu ne bi izdvajali iz obitelji. Obitelj bi napuštao nasilnik - poručili su Reformisti.