Cijenjena sarajevska umjetnica Amira Medunjanin 21. travnja nastupa u Čakovcu

V.V. | 7.4.2017. u 13:14h | Objavljeno u Društvo

Cijenjena sarajevska umjetnica Amira Medunjanin nastupa u Čakovcu u petak, 21. travnja u Centru za kulturu. U interpretaciju Amire Medunjanin čovjek se jednostavno zaljubi.

Nebitno je volite li sevdah ili ne jer Amira toliko pozitivno zrači da je to nemoguće ignorirati, a povrh toga ima onu fantastičnu mogućnost da s istim žarom nastupa, na velikim svjetskim scenama ali i manjim, lokalnima. U pratnji svojih stalnih suradnika, vrhunskih instrumentalista, ovog će puta predstaviti novi studijski album „Damar“ .

Pjesmama s novog albuma "Damar", iznova je posegla za vrelom Sevdaha - bilom bosanske glazbe - oživljavajući novim aranžmanima pjesme predaka. Po prvi put u svoju umjetničku paletu uvrstila je i dvije nove, autorske skladbe. Album je najavljen pjesmama "Pjevat ćemo šta nam srce zna" i "Damar" po kojem je njen, peti po redu, album i dobio ime.

Damar je životna snaga, strast za životom, ukratko, damar je ono što čini razliku između “biti živ” i “živjeti”. Album „Damar“ Amira je krajem prošle godine premijerno predstavila u dupkom punoj zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Označeno u