Četiri razloga za dolazak na UPS FEST

vv | 28.6.2023. u 22:30h | Objavljeno u Društvo

Nakon što je četvrti UPS Fest privukao nekoliko stotina poklonika “homebrewinga” i piva iz kućne radinosti, Udruga pivara sjever i ove se godine sprema za veliku veselicu kod sportske dvorane na Dravi u subotu, 8. srpnja 2023. Zašto toga dana biti tu, UPS navodi četiri razloga.

1687162935174.jpg

1. Naravno - PIVO!

UPS fest je raj za pivoljupce. Pruža jedinstvenu priliku da kušate raznolike stilove piva. Kućni pivari su srce festivala, strastveno stvarajući piva pritom kreativno koristeći različite sastojke kako bi izvarili pivo koje nudi jedinstven okus. Osim piva kućnih pivara - imate mogućnost degustacije i velikog broja piva craft pivovara. Vjerujemo da ćete pronaći pivo po svom ukusu i možda otkriti novog favorita.

1687162935108.jpg

2. Prijateljska atmosfera

UPS fest je festival gdje se susreću pivski entuzijasti i strastveni kućni pivari! Ovdje ćete doživjeti ne samo izvrsno pivo, već i prijateljsku atmosferu koja odiše razmjenom znanja i iskustva. Kućni pivari rado će s vama podijeliti svoje vještine i iskreno uživati u točenju svog piva. Zajedno stvaramo jedinstveno iskustvo dobre zabave, piva i neprocjenjivih trenutaka. Pridružite nam se i uživajmo i ove godine zajedno!

1687163166012.jpg

3. Zabavni program i pivske igre

Uz glazbeni program live benda Fakustix i svima zanimljive - PIVSKE IGRE, u kojima se mogu okušati posjetitelji, zabave neće nedostajati. Najpoznatija, “Beer Mile” pivska utrka, okuplja 30 trkača pivoljubaca, koji će se u svakom od četiri kruga osvježiti jednim pivom. Za ljubitelje ljutog, tu je natjecanje u ispijanju ljutog piva, a za one najžednije - natjecanje u najbržem ispijanju. Pobjednici ovih natjecanja dobivaju nagrade organizatora kao i poštovanje publike na uspjehu (ili žrtvi).

1687468734011.jpg

4. Natjecanje kućnih pivara - neizostavan dio UPS FEST-a

Ako si kućni pivar i želiš predstaviti rezultat svoje vještine kuhanja, na pravom si mjestu. Natjecanje je i međunarodnog karaktera, a postupak prijave i ocjenjivanje piva se radi po BJCP 2015 standardu. Iskusni suci će pažljivo ocjenjivat prijavljena piva, a najbolji pivari će biti nagrađeni vrijednim nagradama sponzora. Sudjelovanje u natjecanju pruža vam ne samo mogućnost da se istaknete u konkurenciji i osigurate si “vječnu slavu”, već i da dobijete povratne informacije o svojem pivu od treniranih pivskih sudaca. Moguće da se neka od pobjednička piva nađu će se i na točionicima na dan festivala.

Festival će tradicionalno biti organiziran po principu da se uz kupljenu ulaznicu može konzumirati neograničena količina piva, a osim 100-ak vrsta piva različitih stilova kuhanih u malim količinama u kućnim uvjetima, posjetitelji će moći uživali i u bogatom zabavnom programu. 

Točionici se otvaraju u 15:00 sati, a svi posjetitelji koji nabave ulaznice po cijeni od 25€ (u pretprodaji) ili 30€ (u redovnoj web prodaji) moći će iste zamijeniti za narukvice i čaše za degustaciju te bon za obrok. 

Osim žednih i znatiželjnih posjetitelja, festival privlači i sve veći broj poklonika homebrewinga koji na festival dolaze razmjenjivati ideje, ali i natjecati se sa svojim odabranim pivskim uradcima te tako osvojiti vrijedne nagrade sponzora.  Proglašenje najboljih piva, ali i „najboljeg među najboljima“ tzv. „Best of show“ biti će također dio samog festivala o kojem su detalji na internetskim stranicama UPS-a.