Centar tradicijske kulture Varaždin danas časti besplatnim online koncertom Foto: Arhiva / Antonio Čukoić

Centar tradicijske kulture Varaždin danas časti besplatnim online koncertom

Varaždinske vijesti | 17.11.2021. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Centar tradicijske kulture Varaždin pripremio je još jedan u nizu besplatnih online koncerata za osobe starije životne dobi, koji će se održati danas, 17. studenoga, od 17 sati.

- Najpoznatiji i najnagrađivaniji tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture iz Varaždina još jednom priprema odličan koncert za sve ljubitelje tamburaške glazbe! I ovoga puta iskorak u korištenju suvremenih tehnologija, točnije Zoom platforme, omogućit će svim gledateljima da koncert poprate iz udobnosti svoga doma. Nažalost, epidemiološka situacija posebice je utjecala na socijalnu isključenost osoba starije životne dobi te ih na taj način ograničila u redovnim aktivnostima - napominju iz CTK Varaždin.

- Stoga pozivamo sve korisnike koji koriste moderne tehnologije da svojim roditeljima, djedovima, bakama, prijateljima pomognu da se prijave za Zoom platformu i uživaju u besplatnom koncertu! Zasigurno ćete ih razveseliti tim lijepim glazbenim poklonom - poručuju iz CTK Varaždin.

Na repertoaru će se i ovaj put naći poznate kajkavske melodije, a posebno iznenađenje bit će poznati evergreeni, koji su već desetljećima rado slušane melodije. Tamburaškim orkestrom će i ovaj put ravnati Tibor Bün, dok će se za glazbeni užitak pobrinuti poznati tenor Filip Hozjak.

- Koncert je namjenjen za osobe starije od 55 godina, a za sudjelovanje na koncertu potrebno je prijaviti se putem poveznice: http://ctk-varazdin.hr/prijavnica-za-online-radionice-u-sklopu-projekta-kultoff-kulton-tradicijska-kultura-u-online-okruzenju/ - napomenuli su.

Online koncert održat će se u sklopu aktualnog projekta „KultOFF - KultON - Tradicijska kultura u online okruženju“ koji CTK Varaždin provodi sa svojim projektnim partnerima: umjetničkom organizacijom Kerekesh teatar te udrugom SVIMA iz Zagreba, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 382.279,13 kn, a provodi se od veljače do prosinca ove godine.

- Pozivamo zainteresirane da se priključe i ostalim radionicama koje smo pripremili za njih, a detaljnije informacije možete pronaći na www.ctk-varazdin.hr ili na Facebook stranici Centra tradicijske kulture - dodali su iz CTK Varaždin.